Θαλασσοταραχή στην Απω Ανατολή - Κίνα σε Ιαπωνία: Ούτε να σκέφτεστε να βάλετε F-35B στα ελικοπτεροφόρα σας

FILE PHOTO: Japan's Maritime Self Defense Forces helicopter carrier Izumo sails out its Yokosuka Base in Kanagawa prefecture on May 1, 2017. © JIJI PRESS / AFP
Freepen.gr - Η Κίνα προειδοποίησε την Ιαπωνία να μην παραβιάσει την ειρηνευτική της δέσμευση μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο και να επιμείνει στην πολιτική αποκλειστικής άμυνας, ύστερα από αναφορές ότι το Τόκιο σχεδιάζει να βάλει τα αεροσκάφη F-35B σε ελικοπτεροφόρα της αναφέρει το Russia Today.

Το Τόκυο προωθεί μια σημαντική αλλαγή στο ειρηνικό σύνταγμα, καθώς επιδιώκει να μετατρέψει ουσιαστικά τα ελικοπτεροφόρα της κατηγορίας Izumo σε πλήρεις αεροπλανοφόρα, σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, επικαλούμενα κυβερνητικές πηγές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση επιθυμεί να αγοράσει αεροσκάφη F-35B stealth με κατακόρυφη ικανότητα απογείωσης από τον κύριο σύμμαχό της, τις ΗΠΑ, και να τα αναπτύξει στα πλοία αυτά.

Το Πεκίνο παρόλα αυτά προειδοποίησε το Τόκιο να μην κάνει ένα τέτοιο βήμα, σημειώνοντας το άρθρο 9 του ιαπωνικού συντάγματος, το οποίο απαγορεύει στη χώρα να ασκεί εξωτερική στρατιωτική δράση και "ο,τιδήποτε δεν είναι σε αυτοάμυνα." Το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι όλες οι κινήσεις της Ιαπωνίας στην αμυντική σφαίρα προξενούσε την ανησυχία των γειτόνων της.

«Καλούμε την Ιαπωνία να τηρήσει την πολιτική της "αποκλειστικής άμυνας", να παραμείνει προσηλωμένη στην πορεία της ειρηνικής ανάπτυξης, και να δράσει με σύνεση στον τομέα της στρατιωτικής ασφάλειας» δήλωσε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσιούνγκ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail