Μια ανάσα από το θερμό επεισόδιο στον αέρα έφτασαν Ρωσία-ΗΠΑ. Τι συνέβη με το F-22 πάνω από τη Μαγιαντίν στα τέλη Νοεμβρίου

Freepen.gr - Μια ανάσα από το θερμό επεισόδιο στον αέρα έφτασαν Ρωσία-ΗΠΑ στις 23 Νοεμβρίου πάνω από την πόλη της Μαγιαντίν στη Συρία.

Είχε ήδη δημοσιευθεί από τότε ότι ρωσικά βομβαρδιστικά παρεμποδίστηκαν στην αποστολή τους από αεροσκάφη του Συνασπισμού των ΗΠΑ.

Ωστόσο ο ο εκπρόσωπος του υπουργού Άμυνας του ρωσικού υπουργού Άγκυρας Ιγκόρ Κονασένκοφ έγινε με δήλωσή του πιο συγκεκριμένο:

"Ένας αμερικανικό μαχητικό F-22 εμπόδισε ενεργά το ρωσικό ζεύγος βομβαρδιστικών Su-25 να πραγματοποιήσουνι μια αποστολή μάχης για να καταστρέψουν το φρούριο της Daesh στα προάστια της πόλης Mayadin στον εναέριο χώρο πάνω από τη δυτική όχθη του ποταμού Ευφράτη στις 23 Νοεμβρίου. Το αεροσκάφος F-22 έριξε θερμοβολίδες και αερόφυλλαμε μόνιμους ελιγμούς, που μιμούνται μια αεροπορική μάχη ", δήλωσε

Το υπουργείο Άμυνας σχολίασε τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ σχετικά με τον εναέριο χώρο της Συρίας, εξηγώντας ότι η πλειονότητα των θερμών επαφών μεταξύ αμερικανικών και ρωσικών αεροσκαφών στη Συρία και στην περιοχή του Ευφράτη συνδέθηκε με τις προσπάθειες της Ουάσινγκτον να παρεμποδίσει την ήττα της Daesh.

"Οι δηλώσεις των εκπροσώπων του αμερικανικού στρατού ότι μέρος του Συριακού εναέριου χώρου ανήκει στις ΗΠΑ είναι αινιγματικοί", δήλωσε ο Κονασένκοφ, υπενθυμίζοντας στο Πεντάγωνο ότι "η Συρία είναι κυρίαρχο κράτος και μέλος των Ηνωμένων Εθνών, επομένως, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν κατέχουν κανένα μέρος του ουρανού".

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι «μετά την εμφάνιση ενός ρωσικού πολυλειτουργικού με μεγαλές ελικτικές ικανότητες Su-35S, το αμερικανικό μαχητικό σταμάτησε τους επικίνδυνους ελιγμούς και έσπευσε να κινηθεί στον ιρακινό εναέριο χώρο».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου διαπίστωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ δεν κατάφεραν να δώσουν απάντηση στη ρωσική διοίκηση στη αεροπορική βάση Khmeimim στη Συρία "σχετικά με αυτό και πολλά άλλα περιστατικά στον ουρανό της Συρίας", πρόσθεσε ο στρατηγός.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail