Πούτιν: Ντόναλντ σε ευχαριστώ - Πληροφορίες της CIA απέτρεψαν μακελειό στην Παναγία του Καζάν στην Αγία Πετρούπολη

© Reuters / Global Look Press
Freepen.gr - Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ευχαρίστησε τον αμερικανικό ομόλογό του Ντόναλντ Τράμπ για βοήθεια στην πρόληψη μιας τρομοκρατικής επίθεσης στην Αγία Πετρούπολη. Τα στοιχεία που παρείχε η CIA επέτρεψαν στις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους τρομοκράτες όπως δημοσιεύει το Russia Today.

Ο Ρώσος ηγέτης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε τηλεφωνική κλήση προς τον Τραμπ, προσθέτοντας ότι οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας θα μοιράζονταν πάντοτε πληροφορίες με τους Αμερικανούς συναδέλφους τους, εάν λάμβαναν στοιχεία για τυχόν προγραμματισμένες επιθέσεις στο έδαφος των ΗΠΑ.

Ο Πούτιν ζήτησε επίσης από το Trump να μεταφέρει τα συγχαρητήριά του στον διευθυντή της CIA, το Mike Pompeo, καθώς και τους συνεργάτες που συγκέντρωσαν τις πληροφορίες για τους τρομοκράτες. Είπε ότι τα στοιχεία που παρείχαν οι ΗΠΑ ήταν αρκετά για να εντοπίσουν και να συλλάβουν τα μέλη της εξτρεμιστικής κυψέλης του ISIS.

Νωρίτερα, η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) συνέλαβε τα μέλη μιας τρομοκρατικής κυψέλης συνδεδεμένης με το Ισλαμικό Κράτος (IS, πρώην ISIS) στη ρωσική πόλη της Αγίας Πετρούπολης. Οι εξτρεμιστές σχεδίαζαν μια σειρά επιθέσεων σε δημόσιους χώρους, όπως βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας και έκρηξη στον καθεδρικό ναό του Καζάν στο κέντρο της πόλης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail