Χώρα ανέκδοτο...

910629 - pixabay
του Μιχάλη Χαιρετάκη

Είδαμε και διαβάσαμε πολλά για την είδηση της σύλληψης 11 ατόμων που με υπερσύγχρονο ταχύπλοο μετέφεραν 1.6 τόνους χασίς. Πρώτο θέμα στις ειδήσεις σε Ελλάδα και πολλές χώρες του εξωτερικού.


Αυτό όμως που είναι περίεργο στην υπόθεση, είναι το γεγονός οτι απο τα 11 άτομα προφυλακίστηκαν μόνο 3 ,προφανώς επειδή δεν χωράνε όλοι στις φυλακές και οι νόμοι για την αποσυμφόρηση των φυλακών που ψηφίστηκαν απο την εποχή Καστανίδη και μετά τους επιτρέπουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι μεχρι να γίνει η δίκη.

Το ρεκόρ όμως γελοιότητας ήταν αν θυμάστε σε μια υπόθεση το καλοκαίρι που η αστυνομία εξάρθρωσε κύκλωμα με 2 παράνομα εργοστάσια τσιγάρων στον Ασπρόπυργο...συλλαμβάνοντας μόνο τα μηχανήματα.

Να θυμίσω οτι τον προηγούμενο χρόνο είχαν πάλι συλλάβει 27 άτομα, αναζητούσαν άλλα 34 και προσπαθούσαν να ταυτοποιήσουν ακόμα 241 για λαθραια τσιγάρα.

Και μη νομίζετε οτι είναι μόνο αυτοί.Θυμόσαστε το κύκλωμα του ΙΚΑ Καλλιθέας; Οταν τους είχαν ανακαλύψει έλεγαν οτι γινόταν έρευνα για δεκάδες άτομα που είχαν ανάμιξη με τα παράνομα επιδόματα. Είδατε να τους δικάσουν;

Θυμόσαστε τους 31 πορτοφολάδες που έπιασαν πριν λίγο καιρό; 8 προφυλακίστηκαν, οι άλλοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Και αυτές είναι μόνο λίγες απο εκατοντάδες περιπτώσεις που η αστυνομία συλαμβάνει και "εξαρθρώνονται" υποτίθεται μεγάλα κυκλώματα παραβατικών για να προφυλακιστουν στη συνέχεια ελάχιστοι και να τιμωρηθούν ακόμα λιγότεροι με ποινές χάδι.

Αν δε συγκρίνεις τη συμπεριφορά της πολιτείας αυτή με την αντίστοιχη του Χογκ Κόγκ στη σύλληψη της 19χρονης πρίν λίγες μέρες αβίαστα καταλήγεις στο συμπέρασμα οτι η χώρα μας δυστυχώς κατάντησε ανέκδοτο...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail