Νέα μεγάλα λόγια από τον Καμμένο στη Χίο που εμφανίστηκε σαν έφυγε ο Ερντογάν: Δε θα παραχωρηθεί ούτε μία σπιθαμή εθνικού εδάφους

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, επισκέφθηκε τα Ψαρά και τους Φούρνους, όπου μοίρασε δώρα στους μαθητές ενόψει των εορτών. Επίσης, επισκέφθηκε τα φυλάκια, όπου συνομίλησε με τα στελέχη, τους στρατιώτες και τους εθνοφύλακες και τους ευχήθηκε για τις γιορτές. Στη συνέχεια μετέβη στη Χίο, όπου εγκαινίασε τρία Στρατιωτικά Οικήματα.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε στην τελετή εγκαινίων των στρατιωτικών οικημάτων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής:

Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί, οι οπλίτες και οι εθνοφύλακες είναι έτοιμοι να προασπιστούν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, να πολεμήσουν υπέρ πίστεως και πατρίδος.

Το μεγαλύτερο και ισχυρότερο οπλικό σύστημα που κατέχουμε είναι το ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, η αποφασιστικότητα να προασπίσουμε βωμούς και εστίες.

Σε αυτό το σημείο, από εδώ, από τη Χίο, θα ήθελα να στείλω και ένα μήνυμα. Η Ελλάδα είναι μία ειρηνική χώρα και επιδιώκει την ειρήνη και την ανάπτυξη σε όλη την περιοχή. Προς τους απέναντι έχουμε τείνει χείρα ειρήνης και συνύπαρξης. Δεν θα επιτρέψουμε όμως ποτέ να παραχωρηθεί έστω και μία σπιθαμή εθνικού εδάφους. Δεν θα επιτρέψουμε να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό.

Θα πρέπει να ξέρουν ότι οι σημαίες από τα φυλάκια, τις βραχονησίδες, τα νησιά μας κατεβαίνουν μόνο όταν είναι να αντικατασταθούν. Τις σημαίες δεν τις «παίρνει ο αέρας». Αυτό είναι ξεκάθαρο. Είμαστε διατεθειμένοι να ζήσουμε με ειρήνη, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε πουθενά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail