Ο Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί από τα τουρκικά κάτεργα: "Είμαστε ακόμα εδώ!"

Αναδημοσίευση από: malkidis.blogspot.gr

Θ. Μαλκίδης

Η επιστολή του συναγωνιστή μας Έλληνα Γιάννη- Βασίλη Γιαϊλαλί από την Τουρκική φυλακή

Ο Γιάννης- Βασίλης Γιαϊλαλί γεννήθηκε το 1974 στην Πάφρα της Σαμψούντας, από γονείς ελληνικής καταγωγής από τον Πόντο και την Κύπρο. Μεγάλωσε σε ένα φασιστικό περιβάλλον όπου οι Έλληνες, οι Αρμένιοι, οι Κούρδοι ήταν ανεπιθύμητοι, ενώ το 1994 υπηρέτησε στον τουρκικό στρατό, όπου, όπως ανέφερε, υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας εγκλημάτων των Τούρκων εναντίον των Κούρδων.

Ο Γιαϊλαλί έμαθε για την πραγματική του ελληνική καταγωγή, άλλαξε το όνομά του από Ιμπραχίμ σε Γιάννης- Βασίλης και «αφιερώθηκε» στον αγώνα για την ελευθερία των Κούρδων και την ανάδειξη της Γενοκτονίας.

Για τη δράση του ο Γιάννης- Βασίλης Γιαϊλαλί συνελήφθη, είναι σε απομόνωση από την 22α Απριλίου σε φυλακές υψίστης ασφαλείας με τις κατηγορίες της διάδοσης "τρομοκρατικής" προπαγάνδας υπέρ του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και της προσβολής του Κεμάλ και του Ερντογάν!



Με επιστολή που έφτασε στα χέρια μας μετά από πολύ καιρό μετά από την αποστολή της, ο Γιάννης μας ενημερώνει ότι είναι καλά στην υγεία του, ενώ έμαθε για τη σύλληψη της συντρόφου του Meral Geylani από μία εφημερίδα που εκδίδεται στο Κουρδιστάν για την απελευθέρωση του οποίου ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί.

Νιώθει ότι θα μείνει στη φυλακή για πολύ καιρό αντιμετωπίζοντας τις παραπάνω "κατηγορίες", ωστόσο μας στέλνει την αλληλεγγύη του και το θάρρος του.

Θέλει να ευχαριστήσει όλους τους φίλους στην Ελλάδα που σκέφτονται αυτόν και τη Meral, θεωρώντας ότι νιώθει την υποστήριξη αυτή μέσα στη φυλακή. Συνεχίζει να μαθαίνει την Ελληνική γλώσσα έχοντας σχετικά βιβλία και καταλήγει λέγοντας ότι αυτός και η Meral θα συνεχίσουν την αντίσταση για την Αλήθεια, ενώ κλείνει την επιστολή του με τη συγκλονιστική πρόταση γραμμένη μάλιστα στα Ελληνικά "Είμαστε ακόμα εδώ"!

Εμείς συνεχίζουμε να στέλνουμε γράμματα και τώρα και κάρτες για τις γιορτές στην παρακάτω διεύθυνση του φυλακισμένου συμπατριώτη μας Γιάννη- Βασίλη Γιαϊλαλί και συνεχίζουμε επίσης τον αγώνα μας για την Ελευθερία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail