Πρωθυπουργός Σερβίας: Βρισκόμαστε πριν από την πτώχευση

Αναδημοσίευση από: echedoros-a.gr

«Είμαι πολύ περήφανη που η Σερβία είναι μεταξύ των υποψηφίων που κατά πάσα πιθανότητα θα ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε η πρωθυπουργός της Σερβίας, Άνα Μπρανάβιτς.

Στη συνέντευξή της στην Swiss Bloom, υπογράμμισε ότι η κυβέρνησή της είναι το μεγαλύτερο μέρος της προσηλωμένη στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

«Τις μεταρρυθμίσεις δεν τις εφαρμόζουμε εξαιτίας της ΕΕ. Εάν το πράξουμε πριν από την ένταξη, η Ένωση δεν θα μας προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Πολλοί εξειδικευμένοι εμπειρογνώμονες θα εγκαταλείψουν τη χώρα και η ΕΕ δεν θα αξιολογήσει τη Σερβία ως επενδυτική αγορά. Θέλουμε να γίνουμε μέλος που μπορεί να συνεισφέρει», δήλωσε η Μπρανάβιτς.

Στη συνέντευξή της στην ελβετική εφημερίδα είπε ότι η Σερβία έπρεπε να κάνει δραστικές μεταρρυθμίσεις, επειδή βρίσκεται πριν από τη χρεωκοπία.

«Η Παγκόσμια Τράπεζα μας ζήτησε να κινηθούμε. Ο λαός συνειδητοποιεί ότι η μεταρρύθμιση είναι απαραίτητη και εμείς με τη σειρά μας παρέχουμε περισσότερες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα», δήλωσε η πρωθυπουργός.

Η Μπρανάβιτς πρόσθεσε ότι ορισμένες κρατικές επιχειρήσεις έχουν ιδιωτικοποιηθεί και χάρη στις μεταρρυθμίσεις για πρώτη φορά σε 12 χρόνια υπάρχει πλεόνασμα στον προϋπολογισμό.

(Στοιχεία από makfax.com. mk)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...