Βγήκαν για σκι οι εφοριακοί

Up-Free - pixabay
Freepen.gr - Σε αυστηρούς και πυκνούς ελέγχους προβαίνουν οι ελεγκτές της εφορίας με την έναρξη του εορταστικού τετραημέρου στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ οι περιοχές όπου θα ενταθούν οι έλεγχοι είναι η Αράχωβα, το Καρπενήσι, τα Καλάβρυτα, το Καϊμακτσαλάν, αλλά και το Πήλιο, τα Ζαγοροχώρια, η Ελάτη και το Περτούλι, καθώς και το Μέτσοβο, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Ωστόσο οι επιπρόσθετοι φορολογικοί έλεγχοι θα διατηρηθούν τουλάχιστον για την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους.

Εντούτοις οι εφοριακοί επισημαίνουν πως όσο και αν η φυσική τους παρουσία αυξάνει τη συμμόρφωση των επιχειρήσεων, στην πραγματικότητα κανένας έλεγχος δεν μπορεί να αποδειχθεί πιο αποτελεσματικός από τον ίδιο το φορολογούμενο. 

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο Εκπρόσωπος Τύπου Εφοριακών Αττικής, Γιάννης Χατζησαλάτας όσο αυστηρά και να είναι τα πρόστιμα, αν ο καταναλωτής δε χρειάζεται την απόδειξη θα είναι δύσκολο να τη ζητήσει. Ο κ. Χατζησαλάτας θεωρεί ότι η απόδειξη θα καταστεί χρηστική μόνο όταν θα εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail