Μόσχα: Η Β. Κορέα μπορεί πλέον να πλήξει την πόλη της Ουάσιγκτον - Έτοιμη για συνομιλίες αν αναγνωριστεί ως πυρηνική δύναμη

The newly developed intercontinental ballistic rocket Hwasong-15. © KCNA / Reuters
Freepen.gr - Η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για ειρηνευτικές συνομιλίες εάν αναγνωριστεί ως πυρηνική δύναμη, δήλωσε η ρωσική αντιπροσωπεία στην Πιονγιάνγκ προσθέτοντας ότι ο Βορράς ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να είναι επιθετικός και δε θα σταματήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα σημειώνει σε σχετικό δημοσίευμα το Russia Today.

"Είναι [Πιονγκγιάνγκ] έτοιμοι να μιλήσουν, ωστόσο η κορεατική πλευρά έχει τη δική της κατάσταση - θα πρέπει να αναγνωριστεί ως πυρηνική δύναμη", δήλωσε ο Βιτάλι Πασίν, μέλος της ρωσικής αντιπροσωπείας, σε πρακτορεία ειδήσεων με την επιστροφή της. Ο Βορράς είναι πλέον έτοιμος να διαπραγματευτεί με την Ουάσιγκτον "υπό όρους ισοτιμίας" με τη συμμετοχή της Ρωσίας ως τρίτου μέρους, πρόσθεσε.

Η Βόρεια Κορέα είναι ικανή να χτυπήσει οποιοδήποτε στόχο στις ΗΠΑ με τις κεφαλές της "ανά πάσα στιγμή", σύμφωνα με τον Πασίν, ο οποίος είναι επίσης μέλος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας. 

Η Πιονγιάνγκ ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να είναι επιθετική και, μετά την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου, η Βόρεια Κορέα αισθάνεται τώρα ασφαλής. Ποτέ δε θα εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα, δήλωσαν οι βορειοκορεάτες αξιωματούχοι στη ρωσική αντιπροσωπεία.

Η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε τον πυραύλο Hwasong-15 την Τετάρτη. Έπεσε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, σύμφωνα με τους στρατιωτικούς της Νότιας Κορέας, της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ. Η Βόρεια Κορέα ισχυρίστηκε ότι ο πύραυλος έφτασε σε υψόμετρο περίπου 4.475km και πέταξε 950km κατά τη διάρκεια της πτήσης του, η οποία διήρκεσε 53 λεπτά.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας, ο πυραύλος είναι ένας νέος τύπος διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου που μπορεί να πετάξει πάνω από 13.000 χιλιόμετρα. 

"Εκτιμάται ότι η δοκιμαστική πτήση ήταν επιτυχημένη", δήλωσε ο εκπρόσωπος, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. "Στην περίπτωση που βρισκόταν σε κανονική γωνία, θα μπορούσε να πετάξει πάνω από 13.000 χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να φθάσει στην Ουάσιγκτον".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail