Ένας αγωγός που θα αλλάξει την εικόνα της Μεσογείου

Αναδημοσίευση από: voria.gr

Οι Κύπριοι θεωρούν ότι η προσθήκη της Ιταλίας στο σχέδιο δίνει νέα δυναμική στο project για τον μεγαλύτερο υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου στον κόσμο

Πιο κοντά από ποτέ, βρίσκεται η συνεργασία μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας, Ιταλίας και Ισραήλ, για τη δημιουργία του μεγαλύτερου υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου στον κόσμου, του EastMed. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει αβίαστα για όσους παρακολούθησαν την τελευταία συνάντηση που έγινε στη Λευκωσία, στη διάρκεια της οποίας υπεγράφη και στο σχετικό μνημόνιο συναντίληψης.

Οι Κύπριοι θεωρούν ότι η προσθήκη της Ιταλίας στο σχέδιο είναι σημαντική και δίνει νέα δυναμική στο όλο project, για έναν απλό λόγο: Είναι στην πρώτη πεντάδα των ισχυρότερων ευρωπαϊκών οικονομιών και όχι μόνο, ενώ οι Ισραηλινοί επέμεναν εξαρχής ότι για να έχει νόημα το έργο θα πρέπει να δώσει τη συγκατάθεση της και η Ρώμη. Οπερ κι εγένετο. Αλλιώς, το πιθανότερο είναι πως δεν θα είχε καμία απολύτως τύχη. Και κάπως έτσι επιτεύχθηκε το προχθεσινό αποτέλεσμα, το οποίο θεωρείται μεγάλη επιτυχία.

Στο σημείο αυτό, τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί και κάτι ακόμα. Η γεώτρηση της επίσης ιταλικής εταιρίας ΕΝΙ, στο τεμάχιο 6 της ΑΟΖ, θα αρχίσει μέχρι το τέλος του 2017 και θα διαρκέσει περίπου 35 ημέρες. Αυτό ήταν ένα βασικό αίτημα της εταιρείας, το οποίο και έγινε αποδεκτό. Και στο μέτωπο αυτό, τελικά, οι εξελίξεις τρέχουν νωρίτερα απ’ ό,τι αναμένονταν. Το θέμα είναι να επιτευχθούν και τα απαραίτητα αποτελέσματα.
,
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...