Λαβρόφ: Κλειδί για την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγεια μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη ενιαία Κύπρος

Freepen.gr - Συνέντευξη στην εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ παραχώρησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ τονίζοντας την ανάγκη για μια βιώσιμη και δίκαιη λύση στο Κυπριακό.

Ο Ρώσος διπλωμάτης υποστηρίζει πως η θέση της Μόσχας είναι η αποκατάσταση της Κύπρου, ως ένα ανεξάρτητο, κυρίαρχο και εδαφικά ακέραιο και ενωμένο κράτος, που θα εξυπηρετεί πρωτίστως τα συμφέροντα των ιδίων των Κυπρίων.

Ο Λαβρόφ θεωρεί πως κάτι τέτοιο αποτελεί το κλειδί για τη διασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επίσης θεωρεί απαράδεκτες τις όποιες προσπάθειες έξωθεν επιβολής έτοιμων αποφάσεων και τεχνητών χρονοδιαγραμμάτων και υποδεικνύει ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αποτελεί τη μοναδική οδό για την επίλυση του Κυπριακού.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail