Τάλαλ Σίλο: Οι ΗΠΑ έκλεισαν τη συμφωνία να αφήσουμε τους τρομοκράτες να φύγουν σαν κύριοι από τη Ράκκα!

Freepen.gr - Ο πρώην εκπρόσωπος από τις κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) μίλησε στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu την Παρασκευή.

Ο Τάλαλ Σίλο, πρώην υψηλόβαθμος διοικητής και εκπρόσωπος των κουρδικών SDF (η κουρδική πολιτοφυλακή YPG αποτελεί το μεγαλύτερο τμήμα τους) που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, βρίσκεται στην Τουρκία από τον περασμένο μήνα στη γειτονική χώρα καθώς εγκατέλειψε τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις.

Ο Σίλο ανέφερε λεπτομέρειες στο Anadolu σχετικά με τον εξοπλισμό τρομοκρατικών ομάδων στην περιοχή από τις ΗΠΑ αλλά και το σχεδιασμό τους για την παρουσία του PKK / PYD στη βόρεια Συρία.

Σε σχέση με τις αντιρρήσεις της Τουρκίας, οι Η.Π.Α.  είχαν εξοπλισεί τους Κούρδους στον πόλεμο κατά της Daesh.

Ο Ταλάλ έκανε επίσης λόγω για μια αμφιλεγόμενη συμφωνία των ΗΠΑ που επέτρεψε στους τρομοκράτες της Daesh να εγκαταλείψουν την πόλη Raqqah πριν απελευθερωθεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail