Ο γύρος σώθηκε: «Όχι» του ευρωκοινοβουλίου στην κατάργηση χρήσης των φωσφορικών αλάτων

Αναδημοσίευση από: eleftherostypos.gr

Πανικό είχε προκαλέσει στους λάτρεις του γύρου και του κεμπάπ η πρόταση των Γερμανών Πρασίνων για κατάργηση της χρήσης των φωσφορικών αλάτων σε βιομηχανικά κρέατα.

Η συγκεκριμένη πρόταση θα επηρέαζε και το αγαπημένο fast food των Ελλήνων, το σουβλάκι. Η πρόταση που έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο τέθηκε σε ψηφοφορία την Τετάρτη και ηττήθηκε οριακά!

Η πρόταση συγκέντρωσε 376 ψήφους, δηλαδή τρεις λιγότερες από την απόλυτη πλειοψηφία που απαιτούνταν. Καταψήφισαν 272 ευρωβουλευτές και 30 απείχαν από την ψηφοφορία.

Τα φωσφορικά άλατα βοηθούν στη διατήρηση του καταψυγμένου κρέατος και μετέπειτα στο μαγείρεμά του, όμως η Επιτροπή Δημόσιας Υγείας της Ευρωβουλής εξέφρασε ανησυχίες για το κατά πόσον τα εν λόγω άλατα υποβαθμίζουν την καταλληλότητα των κρεάτων.

Η ήττα της απαγόρευσης στο Ευρωκοινοβούλιο επιτρέπει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να νομιμοποιήσει και επίσημα τη χρήση φωσφορικών αλάτων, τα οποία ούτως ή άλλως χρησιμοποιούνται ευρύτατα στη βιομηχανία κατεψυγμένου φαγητού.

«Σώσαμε το κεμπάπ σας. Παρακαλούμε», έγραψε στο Twitter μετά την ψηφοφορία η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που είναι το μεγαλύτερο μπλοκ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...