Ισχυρός γεωπολιτικός άξονας στην Ανατολική Μεσόγειο - Συνάντηση υπουργών Άμυνας Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου στη Λευκωσία

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί από σήμερα στην Κύπρο, ο Υπουργός Άμυνας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Στρατηγός Sedki Sobhy όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας της Κύπρου.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσημη επίσκεψη Υπουργού Άμυνας της γειτονικής χώρας από ιδρύσεως της Δημοκρατίας (η πρώτη πραγματοποιήθηκε πριν δύο χρόνια), γεγονός που καταδεικνύει την μεγάλη πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διμερείς σχέσεις Κύπρου και Αιγύπτου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αναμένεται να υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας για Αεροναυτική Έρευνα και Διάσωση, μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο χωρών που είχαν ξεκινήσει το 2015. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο χώρες υπέγραψαν το 2015 αμυντική συμφωνία ενώ το 2016 και 2017 έχουν υπογραφεί και υλοποιούνται ετήσια προγράμματα διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας.

Πέραν από τις συναντήσεις με τον ομόλογο του, ο Αιγύπτιος Υπουργός, που συνοδεύεται από διευρυμένη αντιπροσωπεία του Αιγυπτιακού στρατού, θα επισκεφθεί μονάδες της Ε.Φ., όπου θα παρακολουθήσει στρατιωτικές επιδείξεις ενώ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη θα βρίσκεται στην Κύπρο και ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας κ. Πάνος Καμμένος για να συμμετάσχει στην 1η Τριμερή Συνάντηση Υπουργών Άμυνας Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.
φωτο από: liberal.gr/arthro/180849/amyna--diplomatia/2017/peri-tis-tetramerous-sunergasias-elladas--kuprou--israil-aiguptou.html
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail