Μείζον πολιτικό θέμα για τον Πρωθυπουργό - Αποκαλούσε ως "πραξικοπηματία" τον Τούρκο που του δόθηκε άσυλο και αθωώθηκε!

Του Στρατή Μαζίδη

Μείζον πολιτικό ζήτημα θα πρέπει πλέον να ανακύψει για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα καθώς σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπή Ασύλου ο Τούρκος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου δεν αποδεικνύεται από κανένα στοιχείο ότι είχε  συμμετοχή στο πραξικόπημα, αλλά αντίθετα η Τουρκία τον εκζητεί για «πολιτικά εγκλήματα».

Ως εκ τούτου δόθηκε άσυλο και ο άνθρωπος αφέθηκε ελεύθερος (μέχρι ίσως να τον αρπάξει κανένα βράδυ η ΜΙΤ όσο ο Ερντογάν δεν τον χρειάζεται στην Ελλάδα για να εκβιάζει και φυσικά όσο παραμένει ακόμη στα πράγματα).

Όμως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χαρακτήριζε συλλήβδην και τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς ως πραξικοπηματίες που είναι ανεπιθυμήτοι στην Ελλάδα. Προφανώς ο κ. Τσίπρας επί 1 1/2 χρόνια δεν έχει αντιληφθεί ότι το πραγματικό πραξικόπημα διεξάγεται μετά την 15η Ιουλίου μέχρι σήμερα, ενώ εκείνο το βράδυ παρακολουθήσαμε απλώς μια οπερέτα που ο Ερντογάν στην πορεία τσάκωσε, ήλεγξε και άφησε να γίνει πραγματικότητα.

«Υπογραμμίζουμε σήμερα, όπως και τότε, ότι οι υπαίτιοι του πραξικοπήματος δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην χώρα μας. Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με συνταγματικά κατοχυρωμένη και αδιαμφισβήτητη την αρχή της διάκρισης των εξουσιών και με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου και του συνόλου των διεθνών συμβάσεων που δεσμεύουν τη χώρα» αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού και υπογραμμίζει. (cnn.gr / 27-1-2017).

Επίσης δήλωσε στο Ανατολή πριν την επίσκεψη Ερντογάν: «Δεν μπορώ να σχολιάσω αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας. Είναι ανεξάρτητη από την εκτελεστική και οι αποφάσεις της επί συγκεκριμένων περιπτώσεων είναι, ασφαλώς, απολύτως σεβαστές. Από αυτή την αφετηρία, η θέση μου ήταν πάντοτε απολύτως σαφής ότι πραξικοπηματίες δεν είναι επιθυμητοί στην Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζουμε την συνεργασία μας σε ζητήματα ασφάλειας και δικαιοσύνης».

Αλλά για να δούμε και δύο βίντεο:





Ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει τους αιτούντες ασύλου και ενώ εκκρεμούσαν οι υποθέσεις τους ως "πραξικοπηματίες". Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι ίσως ήθελε και να προκαταλάβει εξελίξεις. Άλλωστε αν δεχθούμε και τους αρχικούς ισχυρισμούς Ερντογάν, ήταν έτοιμος να τους πακετάρει και να τους στείλει στην Αγκυρα από τον πρώτο καιρό.

Όμως η Επιτροπή Ασύλου ήδη αποφάσισε για τον ένα ξεκαθαρίζοντας ότι ήταν άσχετος με ό,τι συνέβη, όπως ήταν και η πλειοψηφία όλων όσων εκδιώχθησαν και διώκονται από το καθεστώς Ερντογάν.

Το ζητούμενο είναι τι προκύπτει πλέον για τον Ελληνα πρωθυπουργό που για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται επικίνδυνος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail