Ένταση στην Πρεμετή: Αλβανοί Ορθόδοξοι διαμαρτυρήθηκαν έξω από ιερό ναό με συνθήματα κατά του εφημέριου και της Ελλάδας

Freepen.gr - Στην Πρεμετή της Βορείου Ηπείρου συγκεντρώθηκαν δεκάδες Αλβανοί Ορθόδοξοι έξω από την εκκλησία, για να διαμαρτυρηθούν αντί να εκκλησιασθούν για τα Χριστούγεννα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του αλβανικού Report TV η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μπροστά από την Ορθόδοξη Εκκλησία αυτής της πόλης κατηγορώντας τον εφημέριο του ναού για αντι-αλβανικές ενέργειες.

Οι συγκεντρωθέντες ισχυρίζονται ότι η Εκκλησία δεν επέτρεψε επετειακή εκδήλωση για τα εκατό χρόνια από τη δολοφονία του Στάθι Μελάνι ενός Ορθόδοξου ιερέα, που συμμετείχε στο Συνέδριο της Μονής, η οποία έλαβε αποφάσεις για τη διάδοση της αλβανικής γλώσσας στα χωριά της Βορείου Ηπείρου. Ο Μελάνι δολοφονήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου του 1917.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά της εκκλησίας και της Ελλάδας καλώντας τους Αλβανούς και τους πατριώτες να συμμετέχουν στη διαδήλωση.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail