Συναγερμός και στην Ελλάδα - Ανακαλείται βρεφικό γάλα πολυεθνικής με υποψία σαλμονέλας

Συναγερμός και στην Ελλάδα μετά την ανακοίνωση της γαλλικής κυβέρνησης σήμερα σχετικά με τη μαζική ανάκληση γαλάτων βρεφικής ηλικίας που παράγει ο όμιλος Lactalis. Τα προϊόντα που  προορίζονταν τόσο για τη γαλλική αγορά όσο και για εξαγωγή σε τρίτες χώρες όπως η Ελλάδα, υπάρχει κίνδυνος να έχουν μολυνθεί με σαλμονέλα.

Οι ποσότητες που θα ανακληθούν είναι τεράστιες, παραδέχτηκε εκπρόσωπος της εταιρείας την στιγμή που το υπουργείο Οικονομικών και Οικονομίας δημοσίευσε κατάλογο με περισσότερες από 600 παρτίδες που ανακαλούνται, απαγορεύεται να καταναλωθούν και να εξαχθούν.


Στις 2 Δεκεμβρίου η Lactalis ανακάλεσε δώδεκα παρτίδες βρεφικού γάλακτος που παράγεται στο εργοστάσιό της στην Κραόν. Ωστόσο σήμερα, το υπουργείο στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι τα μέτρα που έλαβε ο όμιλος στις αρχές του μήνα δεν επαρκούν ώστε "να περιοριστεί ο κίνδυνος μόλυνσης" από το βακτήριο της σαλμονέλας.

Η προηγούμενη ανάκληση έλαβε χώρα όταν 20 βρέφη που είχαν καταναλώσει προϊόντα της εταιρείας, ασθένησαν. Εντούτοις αυτήν την εβδομάδα ωστόσο αναφέρθηκαν πέντε νέα κρούσματα σε βρέφη.

Η σημερινή ανάκληση αφορά "περίπου 7.000 τόνους προϊόντων", διευκρίνισε ο διευθυντής επικοινωνίας του ομίλου, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail