Το κούρεμα και το πιθανό..."κορόιδο"

Tumisu - pixabay
Γιάννης Τσιαμήτρος

(Με αφορμή την είδηση σχετικά με το κούρεμα που προσφέρει η Eurobank σε 60.000 δανειολήπτες της για καταναλωτικά δάνεια, κούρεμα που αφορά κεφάλαιο και τόκους και φτάνει στο... 90%)

Ασφαλώς σε πρώτη ανάγνωση το κούρεμα που προσφέρει η τράπεζα έως και 90% σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια για 60.000 δανειολήπτες, είναι στη θετική κατέυθυνση για αυτούς τους ανθρώπους και ιδιαίτερα για αυτούς που δεν μπορούν να αποπληρώσουν αυτά τα χρέη. Να τονίσουμε πως η ρυθμιση περιλαμβάνει και κεφάλαιο αλλά και τοκοχρωλύσια. 

Ωστόσο, δεν μας δίνει καμία πληροφορία η τράπεζα για τον τρόπο που επέλεξε αυτούς τους 60.000 δανειολήπτες. Δηλαδή είναι όλοι στο σύνολό τους άνθρωποι που πραγματικά δεν εχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν ή υπάρχει και η πιθανότητα να είναι ανάμεσα σε αυτούς τους 60.000 με καταναλωτικό δάνειο (από 5-7.000 ευρώ, μικρό ποσό είναι η αλήθεια), και άνθρωποι που απλά εκμεταλλεύονται τη συγκυρία και δεν αποπληρώνουν το καταναλωτικό τους δάνειο, εις βάρος φυσικά των συνεπών δανειοληπτών που είναι πάντα τυπικοί στις υποχρεώσεις τους.

Διότι εύλογα κάποιος που έχει λάβει ανάλογης αξίας καταναλωτικό δάνειο και το εξυπηρετεί ο άνθρωπος κανονικά θυσιάζοντας άλλες ανάγκες του θα αναρωτηθεί αν είναι ένα πολύ καλό ΚΟΡΟΪΔΟ, αν δηλαδή θα μπορούσε και αυτός να μην πληρώσει τίποτα και να γίνει αποδέκτης μιας σεισάχθειας ουσιαστικά που φτάνει το 90% του συνολικού ποσού του δανείου.

Οπότε, επειδή αυτά τα θέματα είναι λεπτά και πέραν του οικονομικού έχουν και ηθικό έρισμα, η τράπεζα θα πρέπει να προχωρήσει σε περεταιρω πληροφόρηση για την επιλογή των δανειοληπτών.

1. Ασφαλώς και είναι θετικό το κούρεμα - αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ- μόνο για όσους έχουν πραγματική ανάγκη και δεν μπορούν να το αποπληρώσουν διαφορετικά φτύνουν και κοροϊδεύουν κατάμουτρα τους συνεπείς τους πελάτες που αποπληρώνουν όλα αυτά τα χρόνια τις οφειλές τους.

2. Με βάση τα προαναφερθέντα, η τράπεζα για εμένα έχει την υποχρέωση να μας πληροφορήσει για τον τρόπο που επέλεξε αυτούς τους 60.000 δανειολήπτες, αλλά και τον τρόπο που εξασφάλισε στη διαδικασία επιλογής, ότι όλοι αυτοί όντως δεν μπορούν να πληρώσουν και δεν είναι ανάμεσά τους στρατηγικοί κακοπληρωτές. Σε διαφορετική περίπτωση η τράπεζα θα πρέπει να περιλάβει στη ρύθμιση όλους όσους έχουν καταναλωτικό δάνειο αλλά και να επιστρέψει τις δόσεις των ΣΥΝΕΠΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...