Αποχώρηση ανακοίνωσε ο Πούτιν - Επιτέθηκαν οι μαριονέτες των ΗΠΑ στη Συρία

Freepen.gr - H ISIS ισχυρίζεται πως κατέλαβε έξι χωριά και σκότωσε 41 στρατιώτες βορειοδυτικά της μεθοριακής πόλης Al Boukamal ανάμεσα στα οποία τα Salihiyah, Abaas, Jalaa, και Siyal.

Ωστόσο η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η επίθεση του ISIS αναχαιτίστηκε. Αυτό πρέπει να σημειωθεί είναι πως το ISIS επιτέθηκε μετά τις ανακοινώσεις του Ρώσου Προέδρου Πούτιν ότι νικήθηκε το Ισλαμικό Κράτος και ξεκινά η αποχώρηση των Ρώσων από τη Συρία σε ένα βαθμό και ιδίως τη μεταστάθμευση ομάδων του Συριακού Στρατού, ιδίως των Δυνάμεων του Τίγρη στη Χάμα.

Σε κάθε περίπτωση αποδεικνύεται ότι το ISIS μπορεί να μην ελέγχει πλέον παρά ελάχιστα εδάφη στη Συρία αλλά διαθέτει ικανούς πυρήνες που με την κατάλληλη "εντολή" ενεργοποιούνται.

Πιθανή επιβεβαίωση της κατάληψης των παραπάνω έξι χωριών θα σημάνει την ανάγκη για άμεση εκ νέου ενίσχυση των δυνάμεων της Συρίας στην περιοχή και θα αποδείξει πως ο Πούτιν βιάστηκε για δεύτερη φορά να αποχωρήσει ενώ υπάρχουν ακόμη πολλά ανοικτά μέτωπα με ή χωρίς το ISIS.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail