Μια ιστορία που θα σε κάνει να πιστέψεις ότι κάθε εφιάλτης μπορεί να ξεχαστεί

Μελίνα Κονταξή

Η εφημερίδα Daily Mail αναφέρθηκε στη ιστορία της Fareeda Khalaf. Στα 16 της οι τζιχαντιστές άρπαξαν την 16 χρονη τότε Γιεζίντι και την πούλησαν ως σεξουαλική σκλάβα. Η Fareeda κατέληξε στη Ράκκα.

Προσπάθηκε να αυτοκτονήσει αλλά επέζησε και το μαρτύριο των καθημερινών βιασμών και βασανισμών συνεχίστηκε. Όταν οι τζιχαντιστές μετέφεραν την Fareeda από τη Ράκκα σε άλλο μέρος της Συρίας μαζί με άλλα κορίτσια, η νεαρή κοπέλα έπεισε τα άλλα κορίτσια να δραπετεύσουν.

Κατέφεραν να σωθούν φθάνοντας στο Νότιο Κουρδιστάν. Εκεί συνάντησε τον 15χρονο αδερφό της που σώθηκε από την ομαδική εκτέλεση η οποία στοίχισε τη ζωή στον πατέρα τους καθώς παρίστανε το νεκρό στον ομαδικό τάφο που τους έριξαν καλυμμένος με το αίμα ενός οικογενειακού φίλου.

Σήμερα στα 21 της στη Γερμανία βρήκε τον έρωτα στο πρόσωπο ενός αλλου Γιεζίντι ενώ ενώ αγωνίζεται παράλληλα για δικαιοσύνη για τους ομοεθνείς της που υπήρξαν θυμάτα γενοκτονίας.

Η συγκεκριμένη ιστορία δείχνει ότι όταν έχεις δυναμη και αποφασιστικότητα μπορείς να νικήσεις τα πάντα. Ότι όσο μεγάλο και αν είναι το σκοτάδι που βρέθηκε μπροστά σου, πάντα μπορείς να δημιουρήσεις το δικό σου φως.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail