Η Ρωσία σταματά την ανάπτυξη του συστήματος βαλλιστικών πυραύλων σε σιδηροτροχιές λόγω έλλειψης χρηματοδότησης

Military railway missile complex 15P961 Molodets. Photo by Vitaly V. Kuzmin
Freepen.gr - Η ανάπτυξη του νέου ρωσικού-κινητού διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) που αναπτύσσεται για τις στρατηγικές δυνάμεις πυραύλων της Ρωσικής Ομοσπονδίας ή του RVSN έχει εξαιρεθεί από το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ρωσίας για το 2018-2027 λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας στο TASS την Τετάρτη και μεταδίδει το defence-blog.com.

Το έργο του νέου ρωσικού σιδηροδρομικού-κινητού ICBM αποκαλείται επίσημα «Barguzin» και αποτελεί αντικατάσταση του προηγούμενου στρατιωτικού συγκροτήματος πυραύλων 15P961 Molodets SS-24 Scalpel. Το Barguzin θα μπορούσε να οπλισθεί με έξι ICBMs, ένα πυραύλο πενήντα πέντε τόνων που φέρεται να μεταφέρει έως και τέσσερις πυρηνικές κεφαλές και έχει ήδη αναπτυχθεί σε σταθερά σιλό και κινητά πυροβόλα όπλα.

Όπως είπε η πηγή στο TASS, το έργο Barguzin είχε τεθεί σε αναμονή από το φθινόπωρο του περασμένου έτους και οι δοκιμές του πυραύλου Yars από το κοσμοδρόμιο της Plesetsk στη βόρεια Ρωσία ήταν το τελευταίο έργο που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος.

"Το σιδηροδρομικό-κινητό σύστημα ICBM θα αποκλειστεί επίσης από το νέο κρατικό πρόγραμμα εξοπλισμών μέχρι το 2027 λόγω έλλειψης χρηματοδότησης: δεν υπάρχουν επαρκή κεφάλαια για τη χρηματοδότηση όλων των προγραμμάτων πυραύλων για τη Στρατηγική Πυραυλική Δύναμη της Ρωσίας και η Ρωσία έχει θυσιάσει το έργο Barguzin για το διάστημα που είναι για χάρη των Sarmat και των RS-26 Rubezh ICBMs που περιλαμβάνονται στο νέο κρατικό πρόγραμμα", ανέφερε η πηγή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail