Ο σουλτάνος κουβαλά γεωτρύπανο αλλά η Αίγυπτος είναι εδώ! Κοινή άσκηση στην Κυπριακή ΑΟΖ για αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 σχεδιάστηκε από το ΚΣΕΔ και πραγματοποιήθηκε διεθνής Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης (Ε-Δ) με την ονομασία "CYPEGYP - 02/17". 

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, με τη συμμετοχή Αεροναυτικών δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του εκπαιδευτικού πλοίου SHALATIN του Ναυτικού της Αιγύπτου με την ευκαιρία εκπαιδευτικού πλου της Αιγυπτιακής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στην Κύπρο.

Η άσκηση εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο ανάπτυξης της συνεργασίας για αντιμετώπιση περιστατικών Ε-Δ ή καταστάσεων ανάγκης που δύναται να προκύψουν κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων εντός των ΑΟΖ των 2 χωρών.

Το συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των Α/Ν Μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας.

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε «Ναυτικό Ατύχημα στην Ανοιχτή Θάλασσα». Ως εκ τούτου, τέθηκε σε εφαρμογή από το ΚΣΕΔ Λάρνακας το Εθνικό Σχέδιο Ε-Δ «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού με επιχείρηση αεροδιακομιδής τραυματία (MEDEVAC) από το Αιγυπτιακό πλοίο με Ελικόπτερο AW-139 της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας (ΜΑΕΠ), στο οποίο επέβαινε και κατάλληλα εκπαιδευμένος νοσηλευτής της Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail