Τρέχοντας έφυγε ο σουλτάνος από τη ΘΡΑΚΗ γιατί ετοιμάζεται να κουνήσει τις βάρκες στο ΑΙΓΑΙΟ;

ΦΩΤΟ από Ρομφαία : ΛΙΤΑΝΕΙΑ του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ στην ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΛΗΜΝΟ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Η Μέση Ανατολή θα πάρει φωτιά λόγω Ιερουσαλήμ και η περιοχή μας μπορεί να πάρει φωτιά από την μη υλοποίηση της Ευρωπαικής διαδρομής του Turkish Stream;

Όταν ομιλεί η αφεντιά του σουλτάνου για επικαιροποίηση της συνθήκης της Λωζάννης, πόσο συσχετίζεται αυτό με την δυνατότητα διέλευσης του Turkish Stream από την Ελληνική Θράκη;

Αν δεν πήρε η εξοχότης Ερντογάν αυτό που ήθελε που προσωπικά πιστεύουμε ότι δεν το πήρε θα αρχίσουν να φυσούν πολλά γεωπολιτικά μποφόρ στο Αιγαίο στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Ποιες βραχονησίδες, γκρίζες ζώνες , ΑΟΖ και άλλα, αυτά είναι παλαιομοδίτικα, απλώς ο σουλτάνος τα έχει μέσα στην φαρέτρα των εκβιασμών του.
Τώρα το μεγάλο DEAL που έχει όλα τα λεφτά είναι το ενεργειακό.
Εδώ και καιρό αναδεικνύουμε ότι ο κ. Ερντογάν ήρθε στην χώρα μας ως ενεργειακός dealer του Turkish Stream( ρωσο- τουρκικών συμφερόντων)

Για τον λόγο αυτό στην εδώ επίσκεψη του δεν ξεκολλούσε από το τηλέφωνο με τον Πούτιν.
Οι δυο ηγέτες συζητούσαν για την κλιμάκωση στην Μέση Ανατολή μετά την ανακήρυξη της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τις ΗΠΑ, αλλά πιθανώς και το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας τους να γινόταν πάνω στο ακανθώδες θέμα της διέλευσης του Turkish Stream από Δυτ. Θράκη και Αν. Μακεδονία.

Και τσούπ ο σουλτάνος την επόμενη μέρα στην Ελληνική Θράκη να ξεσηκώνει τους μειονοτικούς και να τους ονομάζει τούρκους μιας και θα ήθελε διακαώς ο Turkish Stream να περάσει από αυτά τα μέρη.

Τι γίνεται το επόμενο διάστημα;
Ο Ερντογάν ενημερώνει τον Πούτιν για το άγνωστο παρασκήνιο των συζητήσεων εν Ελλάδι και σχετικά με τον αγωγό αυτό;

"Εκτάκτως στην Τουρκία ο Πούτιν – Τι θα συζητήσουν – Και η Ελλάδα στο «μενού»;"
« Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου για συνομιλίες με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τις εξελίξεις στη Συρία και την Ιερουσαλήμ, έγινε σήμερα γνωστό από τουρκικές προεδρικές πηγές.
Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε σήμερα την επίσκεψη του Πούτιν και διευκρίνισε πως οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν ενεργειακά σχέδια και «σημαντικά διεθνή προβλήματα».
Οι Ερντογάν και Πούτιν είχαν χθες Πέμπτη (07/12) τηλεφωνική επικοινωνία, κατά την οποία συμφώνησαν πως η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ θα επηρεάσει αρνητικά την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.»
https://www.pentapostagma.g... 8 Δεκεμβρίου 2017

Η Μέση Ανατολή θα πάρει φωτιά λόγω Ιερουσαλήμ και η περιοχή μας μπορεί να πάρει φωτιά από την μη υλοποίηση της Ευρωπαικής διαδρομής του Turkish Stream;
Μια ιδέα θέτω για περισσότερο προβληματισμό .
Όταν ομιλεί η αφεντιά του σουλτάνου για επικαιροποίηση της συνθήκης της Λωζάννης, πόσο συσχετίζεται αυτό με την δυνατότητα διέλευσης του Turkish Stream από την Ελληνική Θράκη;


Τι γίνεται αυτή την ώρα με το φλέγον θέμα του Turkish Stream;
Η νεοθωμανική ελίτ έχει μεγάλο άλγος διότι πέραν από αυτό που διαφημίζουν για ενεργειακή επάρκεια και S-400  υπάρχει η άλλη πλευρά της αλήθειας πέραν της δραματικής υποτίμησης της τουρκικής λίρας. 
Και η αλήθεια είναι ότι οι  Ρώσοι θα φτάσουν το αγωγό αυτόν μέχρι σε ένα σημείο περιμένοντας αν θα επιτρέψει η ΕΕ την διέλευση του από Ευρωπαϊκές χώρες. 
«Ο αγωγός Turk Stream έφτασε ήδη στην  τουρκική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ),  μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής των δύο υπεράκτιων γραμμών στα ρωσικά ύδατα, σύμφωνα με την εταιρεία που διαχειρίζεται το έργο και την Gazprom …  
Ωστόσο, η Ρωσία δεν θα προχωρήσει περαιτέρω στην  κατασκευή του Turk Stream , μέχρι η ΕΕ να αποφασίσει τι θα πράξει» , δήλωσε  ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.» https://www.pentapostagma.gr/   8 Νοεμβρίου 2017  

Όμως αντί για την ΕΕ αποφασίζουν οι ΗΠΑ για το ενεργειακό μέλλον της Ευρώπης και της στέλνουν  τελεσίγραφο « μακριά από την Τουρκία» . 
« μακριά από τον Turk stream θα υποστείτε κυρώσεις»  
« ότι νέο ενεργειακό project έρχεται πέραν του Turk stream  από την Ρωσία θα υφίσταται κυρώσεις»   
Αμερικανός Αξιωματούχος: Οι ΗΠΑ είναι εναντίον του ‘Turkstream’ 
 « Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθενται στο αγωγό φυσικού αερίου από τη Ρωσία που διαμέσου του Εύξεινου Πόντου κατευθύνεται στην Τουρκία και από εκεί επεκτείνεται στις γειτονικές χώρες της Τουρκίας, δήλωσε την Τετάρτη ο αναπληρωτής γραμματέας του Γραφείου Ενεργειακών Πόρων του Κράτους, Τζον Μακάρικ. 
Το έργο των 1.100 χιλιομέτρων του ‘Turkstream’ προορίζεται να μεταφέρει 63 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, μέσω τεσσάρων παράλληλων γραμμών. 
Υπολογίζεται ότι τα 47 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου θα φθάνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Τα υπόλοιπα 16 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου θα διατεθούν για οικιακή χρήση της Τουρκίας. 
Η Ρωσία αποστέλλει σήμερα φυσικό αέριο στην Τουρκία μέσω του ‘Blue Stream’ και των διαβαλκανικών αγωγών.»  Νοέμβριος 29, 2017. 22:03 (Στοιχεία από dailysabah.com) 
Την Θράκη και τα μάτια μας από εκεί θα ξεκινήσουν όλα , έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
Μαρτυρία του 1990 
« Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη. Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο το οποίο δεν θα μπορεί να λυθεί.     
Τότε όμως οι δήθεν «φίλοι» μας θα βοηθήσουν την Ελλάδα μας     
αλλά στην ουσία αυτοί θα έχουν το μυαλό τους στα Δαρδανέλια και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία.     
Από εκεί θα αρχίσει, από την Θράκη!».    
ΑΝΕΚΔΟΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012http://hggiken.pblogs.gr 
Τρέχοντας έφυγε ο σουλτάνος από την ΘΡΑΚΗ γιατί ετοιμάζεται να κουνήσει τις βάρκες στο ΑΙΓΑΙΟ;

Με Πίστη και Ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail