Πώς ένας άνθρωπος μπορεί να αντιμετωπίσει την ανεργία

TambiraPhotography - pixabay
Μαρία Σκαμπαρδώνη

Η ανεργία αποτελεί ένα από τα σοβαρότητα προβλήματα της κοινωνίας μας με χιλιάδες ανθρώπους – κυρίως νέους- να είναι θύματά της. Ο άνεργος άνθρωπος βιώνει το προσωπικό του αδιέξοδο και καλείται να προστατέψει την ευάλωτη ψυχολογία του απέναντι σε μία κοινωνία που κρίνει την αξία και την αποδοχή του ανθρώπου από το επάγγελμα που ασκεί.

Πώς μπορεί ένας άνεργος άνθρωπος να προστατέψει τον εαυτό του, την εύθραυστη ψυχολογία του;
  • Να αφιερώνει συγκεκριμένο χρόνο στην εύρεση εργασίας και όχι αυτό να είναι ο μοναδικός του σκοπός. Να οριοθετήσει ένα συγκεκριμένο χρόνο τον οποίο καθημερινά θα αφιερώνει για αυτό το σκοπό.
  • Να αναζητήσει βοήθεια σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας. Η αναζήτηση βοήθειας στις ημέρες μας θεωρείται ταμπού όλο και λιγότερο. Μη ντραπείτε να μιλήσετε ανοιχτά για τα συναισθήματά σας και το άγχος που βιώνετε.
  • Μην ψάχνετε δουλειά που να αφορά αποκλειστικά μόνο την ειδικότητα ή την προσωπική σας προτίμηση. Αν έχετε , πραγματικά, τόσο μεγάλη ανάγκη για εργασία τότε μην περιορίζετε την ερευνά σας και μην ψαλιδίζετε μόνοι τα φτερά σας.
  • Καλλιεργήστε χόμπι, ασχοληθείτε με μία καινούργια δραστηριότητα, καλλιεργήστε κοινωνικές σχέσεις. Είναι σωστή η φράση ‘’κάθε εμπόδιο για καλό’’. Μην επιτρέπετε στη θλίψη να σας καταβάλει , ίσως η ανεργία που βιώνετε αυτή τη στιγμή σας βοηθήσει να μάθετε καλύτερα τον εαυτό σας, να του δείξετε στοργή και να του αφιερώσετε λίγο περισσότερο χρόνο.
Η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και η πίστη στο καλύτερο θα αποτελέσει και το εφαλτήριο για ένα καλύτερο εργασιακό αύριο (και όχι μόνο). Όλα θα πάνε καλά!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail