Ρώσος διπλωμάτης σε ΗΠΑ: Μαζέψτε τους σάκους σας και φύγετε από τη Συρία

Freepen.gr - Η εναπομείνασα στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στη Συρία μετά τη νίκη επί του Ισλαμικού Κράτους προκαλεί ανησυχίες, δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας των Ηνωμένων Εθνών και άλλων διεθνών οργανισμών που εδρεύουν στη Γενεύη, Alexei Borodavkin.

"Πιστεύουμε ότι μετά τη νίκη επί του IS δεν υπάρχει λόγος να παραμείνει στη Συρία ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ειδικά δεδομένου ότι δεν είχαν προσκληθεί εκεί", δήλωσε ο διπλωμάτης. "Έτσι, καλούμε τους Αμερικανούς να ετοιμάσουν τα σακίδια τους και να φύγουν".

"Αλλά προφανώς, αυτό δεν είναι μέρος των σχεδίων τους, και αυτό προκαλεί ανησυχίες", είπε.

Σύμφωνα με το Ρώσο απεσταλμένο, υπάρχει μια ευρεία στρατηγική κατανόηση μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με το ζήτημα της Συρίας, που αντικατοπτρίζεται στην κοινή δήλωση που ενέκριναν οι πρόεδροι των δύο χωρών στο Da Nang του Βιετνάμ. "Οι θέσεις μας σε ορισμένα θέματα διαφέρουν, αλλά ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε τόσο την πολιτική όσο και τη στρατιωτική αλληλεπίδραση και συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες", πρόσθεσε.

"Οι στρατιωτικοί μας θα παραμείνουν στο Hmeymim και την Tartus. Συνεπώς, θα βοηθήσουμε τους Σύριους εταίρους στην καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας, ιδίως την Jabhat al-Nusra, η οποία εξακολουθεί να δραστηριοποιείται στη Συρία ", δήλωσε ο διπλωμάτης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail