Χάνουμε τη Μακεδονία

dimitrisvetsikas1969 - pixabay
Του Στρατή Μαζίδη

Όταν το ζήτημα του Σκοπιανού αποτελεί αντικείμενο απώλειας ή μη της δεδηλωμένης για την αντιπολίτευσης και αντίστοιχα κοινοβουλευτικό για την κυβέρνηση, τότε όλοι κατανοούμε ότι η μετατροπή ενός σημαντικού εθνικού θέματος σε πεδίο πολιτικής σπέκουλας ενδεχομένως σημαίνει πως ήδη χάσαμε.

Λες και δεν υπάρχουν αλλά προβλήματα να αναδείξει η Νέα Δημοκρατία για να ρίξει την κυβέρνηση, αν βέβαια πράγματι το θέλει.

Την ίδια στιγμή ακούμε δηλώσεις εκατέρωθεν των συνόρων για κλείσιμο του θέματος εντός του πρώτου εξαμήνου του 2018. Γιατί αυτή η σπουδή; Έχει κάποια σχέση το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ; Έλαβε οδηγίες; 

Ταυτόχρονα ένας αιρετός της αυτοδιοίκησης ασκεί εξωτερική πολιτική ταξιδεύοντας, προσκαλώντας και δίνοντας συνεντεύξεις σε ξένα ΜΜΕ απαντώντας για το Σκοπιανό.

Τι μπορεί να μας γλυτώσει; 

Ίσως η αδιαλλαξία της άλλης πλευράς όπως και με την παραλίγο παράδοση της Κύπρου. Πρόσφατες δημοσκοπήσεις στα Σκόπια έδειξαν ότι η μεγάλη πλειοψηφία δεν επιθυμεί να αλλάξει το όνομά της. 

Ίσως αυτή η πλεονεξία της άλλης πλευράς να μας γλυτώσει μιας και μόνοι φαίνεται πως ούτε μπορούμε ούτε θέλουμε.

ΥΓ: Για δημοψήφισμα στην Ελλάδα υπάρχει περίπτωση;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail