Γιατί ο Ασαντ δεν έχει κανένα λόγο να επιτεθεί στους Κούρδους

Του Στρατή Μαζίδη

Οι ΗΠΑ συνέστησαν στο Σύριο Πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ να μην επιτεθεί στους Κούρδους. Και αναρωτιέμαι; Ηλίθιος είναι; Δε χρειάζεται να επιτεθεί στους Κούρδους αλλά απλά να εκκαθαρίσει τις υπόλοιπες περιοχές και να εδραιώσει την εδαφική κυριαρχία.

Κι οι Κούρδοι; Οι Κούρδοι απλά εγκλωβίστηκαν. Όπως αποκάλυψε ο αυτομολύσας Ταλάλ Σίλο, σημαντικό τμήμα της αμερικανικής προστασίας χάθηκε όταν οι SDF απέτυχαν να καταλάβουν την Αλ Μπουκαμάλ πριν την απελευθερώσουν οι Σύριοι παρά τις πρωτοφανείς αβάντες των ΗΠΑ και της έτερης μαριονέτας, του ISIS.

Ο Σίλο είχε αποκαλύψει στο πρακτορείο Ανατολή ότι Αμερικανός αξιωματούχος είχε υποσχεθεί βοήθειες στους Κούρδους για το λεγόμενο διάδρομο αν έπαιρναν την παραπάνω μεθοριακή πόλη ενώ όσον αφορά την Αφρίν είχε ξεκαθαρίσει πως οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται.

Ο Ασαντ δεν έχει κανένα λόγο να επιτεθεί στους Κούρδους καθώς είναι περικυκλωμένοι, αν όχι αποκλειστικά από εχθρούς, σίγουρα από μη φίλους. Επιπλέον ελέγχουν και αραβικές περιοχές όπου μάλλον δεν είναι ευπρόσδεκτοι.

Οι Κούρδοι μπορεί να ελέγχουν τα πετρέλαια του Ομάρ ανατολικά του Ευφράτη αλλά αναρωτιέται κανείς τι θα τα κάνουν και πως θα τα εξάγουν δίχως διέξοδο; Το πιθανότερο είναι να δούμε ότι συνέβη στη Χασάκα όπου παραδόθηκαν στην αντίστοιχη κρατική εταιρεία της Συρίας ή με τις πηγές φυσικού αερίου της Κονάκο ανατολικά του Ντέιρ Εζορ όπου δόθηκαν στους Ρώσους, δηλαδή τους Σύριους.

Ο μόνος λόγος να επιτεθούν οι Σύριοι είναι αν προκληθούν από ένα σικέ γεγονός ή επειδή όπως διαβάζουμε σε περιοχές που κατέχουν οι SDF, οι ΗΠΑ στήνουν ένα νέο στρατό ανταρτών να τα ξαναβάλουν με τη Συρία.

Αλλά αν γίνει κάποια επίθεση, δε χρειάζεται να την πραγματοποιήσει ο Ασαντ. Υπάρχουν άλλοι.  Η Δαμασκός έχει ακόμη πονοκεφάλους να αντιμετωπίσει/
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail