Το απίστευτο σχέδιο ένωσης Θεσσαλονίκης – Γερμανίας με πλοίο

Αναδημοσίευση από: crashonline.gr

Όσα χρόνια και αν περάσουν οι Γερμανοί δεν ξεχνούν τα σχέδια τους. Από τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο φιλοδοξούσαν να κατακτήσουν τη Θεσσαλονίκη για να έχουν πρόσβαση στη Μεσόγειο. Φυσικά δεν ήταν οι μόνοι, το ίδιο ήθελαν οι Βούλγαροι, οι Σέρβοι, οι Ρώσοι ακόμα και οι Ρουμάνοι. Βέβαια σήμερα οι κατακτήσεις δεν γίνονται με όπλα αλλά με money. Και αφού οι Γερμανοί έγιναν ήδη επικυρίαρχοι της Ελλάδας μέσω μνημονίου, τώρα θέλουν πρόσβαση και στη Θεσσαλονίκη. Έτσι σκέφτηκαν το νέο μεγάλο σχέδιο και για να μην φανούν ότι το θέλουν οι ίδιοι έπεισαν τους καημένους ιθαγενείς των Βαλκανίων να το παρουσιάσουν σαν δικό τους. Δείτε τι γράφει η DW και η Welt.

«Τη φιλοδοξία των Βαλκανικών χωρών, για τη κατασκευή ενός καναλιού που θα συνδέει τον Δούναβη με τη Θεσσαλονίκη, κάνει λόγο η εφημερίδα Welt.

Σύμφωνα με τα όσα λέει στην διαδικτυακή της πλατφόρμα, Ελλάδα, Σερβία και Σκόπια έχουν στα σχέδια τους τη κατασκευή ενός καναλιού που θα ενώνει τις χώρες, «αλλάζοντας τη γεωγραφία των Βαλκανίων».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το πρόβλημα στο σχέδιο αυτό είναι να βρεθούν οι επενδυτές για την κάλυψη του κόστους του έργου», το οποίο θα συνδέει τον Δούναβη μέσω του Μοράβα με τον Αξιό, ο οποίος εκβάλλει στον Θερμαϊκό Κόλπο.

«Ένα φιλόδοξο κατασκευαστικό εγχείρημα συναρπάζει πολιτικούς στα Βαλκάνια: Έλληνες, Σκοπιανοί και Σέρβοι θέλουν να διανοίξουν ένα κανάλι ναυσιπλοΐας, το οποίο πρόκειται να συνδέει τον Δούναβη με τη Μεσόγειο. Το οραματικό σχέδιο θα μπορούσε να αλλάξει για πάντα ολόκληρη την περιοχή», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Μάλιστα, το γερμανικό δίκτυο κάνει αναφορά για πρόσφατη επίσκεψη του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη στα Σκόπια, θεωρώντας πως η παρουσία του εκεί μπορεί να ήταν μία ένδειξη προσέγγισης για το θέμα.

«Το σχέδιο βρίσκει υποστηρικτές από τα ανώτατα κλιμάκια της ελληνικής πολιτικής», σχολιάζει το δημοσίευμα, διευκρινίζοντας πως αυτό το έργο αν πραγματοποιηθεί, το κόστος του θα είναι υπερβολικά υψηλό, αγγίζοντας τα 17 δισεκατομμύρια ευρώ».
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...