Βίντεο - Η στιγμή που το λεωφορείο πέφτει πάνω στον κόσμο σε υπόγεια διάβαση στη Μόσχα - Τι αναφέρει ο οδηγός

© Yuri Kibirov / Reuters
Freepen.gr - Ένα βίντεο από το τραγικό συμβάν της Μόσχας όπου ένα λεωφορείο υνετρίβη σε ένα υπόγειο πέρασμα είδε το φως της δημοσιότητας.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι πέθαναν και πάνω από δώδεκα τραυματίστηκαν, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκθέσεις όπως αναφέρει το Russia Today.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης δείχνει την στάση του λεωφορείου για αρκετό διάστημα πριν ξεκινήσει εκ νέου και πέσει πάνω στο πλήθος.

Ο 58χρονος Βίκτορ Τικόνοφ, οδηγός του λεωφορείου κρατήθηκε μετά το περιστατικό. Είπε ότι προσπάθησε να σταματήσει το όχημα, αλλά τα φρένα απέτυχαν, σύμφωνα με τη Ρωσική Επιτροπή Ερευνών. 

Ο Τικόνοφ αναφέρθηκε τραυματίας στο περιστατικό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου ερωτήθηκε από την αστυνομία.

"Υπήρχαν τρεις άνθρωποι στο λεωφορείο και έπρεπε να περιμένω 15 λεπτά για να συνεχίσω την οδήγηση". Ωστόσο, ένα άλλο λεωφορείο σταμάτησε πίσω από τον Τικόνοφ και θέλησε να μετακινήσει το όχημα για να δώσει τη θέση του σε αυτό.

"Όταν έλυσα το χειρόφρενο, το λεωφορείο έφυγε. Έκανα τα πάντα για να το σταματήσω, αλλά δεν σταματούσε. Το όχημα λειτουργεί αυτόματα, οπότε δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα», πρόσθεσε.

Απορρίπτοντας τις εικασίες ότι ο Tikhonov θα μπορούσε να ήταν μεθυσμένος τη στιγμή του συμβάντος, ο γιος του, Aleksey, είπε ότι ο πατέρας του ποτέ δεν έπινε στη δουλειά. "Πήραμε πρωινό νωρίς το πρωί. Ο πατέρας μου δεν ήταν άγχος ή κουρασμένος".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail