Προσοχή: δείχνουν να ετοιμάζονται για μεγάλη προβοκάτσια μέσα στην Αγιά Σοφιά λίγο πριν μας χτυπήσουν

edibejko - pixabay
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Όλα δείχνουν ότι οι τουρκαλάδες ετοιμάζουν μεγάλη προβοκάτσια στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ λίγο πριν ή λίγο μετά από πιθανή πρόκληση – εμπλοκή με την Ελλάδα.

ΣΤΟΧΟΣ τους να απαξιώσουν και να κάμψουν το Εθνικό Φρόνημα μας σε κρίσιμη στιγμή και ταυτόχρονα να αυξήσουν τον φανατισμό στις τάξεις του τουρκικού στρατεύματος εναντίων μας.

Τα παίγνια του σουλτάνου ολοκληρώνονται .

Ουσιαστικά ο Ερντογάν έχει όμηρο την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και μας εκβιάζει.

Δίχως να καταλαβαίνουμε τι γίνεται όλα συγκλίνουν γύρω από αυτό το παγκόσμιο πολιτισμικό μνημείο που στα χέρια των ισλαμιστών και άλλων ακραίων στοιχείων παράγουν μηνύματα μίσους προς την Ευρώπη και ειδικότερα προς την Ελλάδα.

Αλλεπάλληλες προκλήσεις στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ δείχνουν ότι κάτι μεγάλο ετοιμάζουν εκεί και σε σχέση με τις τεταμένες σχέσεις Ελλάδος – Τουρκίας.

On camera τα προηγούμενα καλοκαίρια ο σουλτάνος βεβήλωσε το μοναδικό αυτό καθίδρυμα και έβαλε μέσα σε αυτήν τον ιμάμη να κράζει σαν κοράκι .

Δεν του αρκεί αυτό και συνεχίζει το bullying εναντίον της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

Ο ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

11 Δεκεμβρίου 2017

« Στην προσαγωγή Τούρκων εθνικιστών, οι οποίοι εισέβαλαν στην Αγία Σοφία για να προσευχηθούν, προχώρησε η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Turkish Minute, οι εθνικιστές επέλεξαν αυτό τον τρόπο για να διαμαρτυρηθούν για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως αναφέρει η ίδια ιστοσελίδα, πρόκειται για οπαδούς της ακροδεξιάς οργάνωσης Alperen – ένα παρακλάδι των Γκρίζων Λύκων.

Μετά την κατάθεσή τους στο αστυνομικό τμήμα, οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πριν από μερικές ημέρες, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) πρότεινε τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, ως αντίποινα για την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

«Αν λέτε έτσι ας ανοίξουμε κι εμείς την Αγία Σοφία για προσευχές. Να αρχίσουμε προσευχές τις Παρασκευές στην Αγία Σοφία. Και άστους να παίζουν μετά την Trumpέτα» ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Σαμίλ Ταγιάρ.»

Newsroom , CNN Greece 11 Δεκεμβρίου 2017
25 Δεκεμβρίου 2017 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

« Απίστευτες καταστάσεις - απούσα η αστυνομία
Μόνο ντροπή προκαλούν τα σημερινά γεγονότα στην ιστορική Αγια Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη, πρώτη μέρα μετα τα Χριστούγεννα. Παρόλο που εχθές, ανήμερα Χριστουγέννων, όπως κάθε Δευτέρα τους χειμερινούς μήνες ήταν κλειστή η Αγια Σοφιά (η εξήγηση άγνωστη, υποθέτουμε επειδή ανοίγουν το παλάτι Τοπ Καπί που είναι δίπλα τις Δευτέρες και θέλουν να πάει εκεί ο κόσμος), σήμερα ήταν ανοιχτή, και χιλιάδες άνθρωποι από όλο το κόσμο είχαν σχηματίσει ουρές για να μπουν μέσα στον Ιερό Βυζαντινό Ναό. Γύρω στις 3 και μισή μια ομάδα από τρεις νεαρούς Τούρκους εισέβαλε στον Ιερό Ναό φωνάζοντας συνθήματα στα Τούρκικα και παρενοχλούσαν τους παριστάμενους μέσα στην Αγια Σοφιά. Κάποια στιγμή οδηγήθηκαν στο Βαπτιστήριο όπου εκεί πέταξαν πλαστικά μπουκάλια από νερό.
Η αστυνομία μέχρι τη στιγμή εκείνη ήταν παντελώς απούσα και απλά όταν βγήκαν από το Βαπτιστήριο και οδηγήθηκαν προς την έξοδο εμφανίσθηκε ένας φρουρός και τους έκανε δήθεν συστάσεις και τους συνόδευσε έξω. Κατά την έξοδο συνέχιζαν να φωνάζουν συνθήματα στα τούρκικα και καθώς βγήκαν τους περίμεναν άλλοι τρεις, δύο άνδρες και μια κοπέλα. Έπειτα από το περιστατικό έγινε καταγγελία στους φρουρούς για το περιστατικό οι οποίοι απλά καθησύχαζαν τον κόσμο.
Παρά το απαράδεκτο αυτό συμβάν, ο κόσμος είχε γεμίσει τον Ιερό Ναό και με δέος προσπαθούσε να μάθει τη συγκλονιστική ιστορία του.
Θα πρέπει επιτέλους να γίνει κάποια σύσταση, επίσημη προς το Τουρκικό Κράτος, δεν μπορεί να μένει ανεξέλεγκτη αυτή η κατάσταση.»
https://www.ekklisiaonline.gr http://epanastasilae.blogspot.gr/

« Όταν την Πόλη πήραν την, και τα φουσάτα του Μωάμεθ του πορθητή μιας προδομένης κερκόπορτας μπήκαν έφιππα μες την Αγια-Σοφιά, το μέγα μοναστήρι, όπου είχαν καταφύγει οι τελευταίες χιλιάδες των Ρωμιών για να ‘βρουν σωτηρία, κανείς λογικός νους δεν θα πίστευε πως απ’ τη φωτιά, το τσεκούρι και το γιαταγιάνι των βαρβαρικών ορδών θα γλίτωνε έστω και το παραμικρό στοιχείο που θα θύμιζε στη συνέχεια της ζωής, ότι το δημιούργημα του Ανθεμίου και του Ισιδώρου ήταν κάποτε το κέντρο αναφοράς των Ορθοδόξων της Οικουμένης και το διαχρονικό σύμβολο της ρωμιοσύνης. Και το σημαντικότερο ίσως, πώς θα ‘ντεχε στον χρόνο, υπομένοντας τις βάναυσες προσβολές του κατακτητή που το μετέβαλε σε χώρο πίστεως δικόν του, προσπαθώντας να εξαφανίσει με βίαιη ασέβεια κάθε ορατή γλυκύτητα που κοσμούσε το εσωτερικό τής του Θεού Σοφίας. 
Καταστρέφοντας οτιδήποτε θύμιζε την πίστη των κατακτημένων, πίστεψαν λαθεμένα οι Οθωμανοί πως είχαν καταφέρει να περάσουν στο σκοτάδι της λησμονιάς την Ιστορία και, το κυριότερο γι’ αυτούς, ότι είχαν «πετύχει» να… διώξουν τον Ρωμιό θεό απ’ το «σπίτι» του, με τη νίκη, τη σφαγή και τη βεβήλωση, των όποιων συμβόλων του. 
Άλλοι είπαν, «δεν υπάρχει πια ο Θεός τους» και μερικοί, πως «τους εγκατέλειψε».
 Και μ’ αυτήν την ψεύτικη αίσθηση έζησαν επί αιώνες οι Τούρκοι, που στην πραγματικότητα όμως ποτέ δεν είχαν μέσα τους αποδεχθεί την Αγια-Σοφιά σαν τον καταδικό τους τόπο λατρείας. 
Γι’ αυτό από «ζήλεια» προς τον Ιουστινιανό, ο Πορθητής έκτισε, «και κατ’ εικόνα και ομοίωση» απέναντι ακριβώς από την Αγια-Σοφιά, το μπλε τζαμί, που για τους κατακτητές έγινε πλέον το δικό τους σημείο αναφοράς. 
Γιατί, η Αγια-Σοφιά, πράγματι, ποτέ δεν θα γινόταν δική τους. 
Με την παρουσία του έδινε ελπίδα, συνεχίζοντας να φωτοδοτεί και να εμπνέει. Ούτε τούρκικο έγινε, ούτε έπαψε να αποτελεί το σύμβολο Ορθοδοξίας και ρωμιοσύνης. Και η εξήγηση που «ερμήνευσε» τελικά τον «θρύλο του μαρμαρωμένο βασιλιά», δόθηκε από την αρχαιολογική προσέγγιση.
Όταν μετά τον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο Αμερικανοί αρχαιολόγοι ανέλαβαν να αποκαταστήσουν τον ήδη λειτουργούντα ως Μουσείο πλέον, από τα χρόνια του Κεμάλ, εσωτερικό χώρο της Αγίας Σοφίας, με θαυμασμό διαπίστωσαν πως κάτω από τον οθωμανικό σοβά και τα αραβικά σύμβολα του Ισλάμ, παρέμενε ολοζώντανη και αγέρωχη με τα σωστικά της μάτια ορθάνοιχτα η προστάτιδα της Κωνσταντινουπόλεως, η μάνα του Χριστού, που ο ίδιος της είχε αναθέσει αυτόν τον μοναδικό ρόλο. 

Πάνω από το Ιερό της Εκκλησίας των Εκκλησιών, ορθή η Πλατυτέρα επί αιώνες φύλαγε τον ναό που της αφιέρωσε ο Ιουστινιανός και την Πόλη που της προσέφερε ο Μέγας Κωνσταντίνος. 

Ενθρονη η θεομήτωρ, με τον μικρό Χριστό στην αγκαλιά δέχεται τα μοναδικά δώρα που καταθέτουν στην χάρη της οι δύο αυτοί μεγάλοι αυτοκράτορες. 
Μετά δηλαδή την Πλατυτέρα που ευλογεί και σώζει, δίνοντας έτσι την εξήγηση για το πώς σώθηκαν σύμβολα, μνήμες και άνθρωποι από τη λαίλαπα των Οθωμανών, 
ένα άλλο μοναδικό ψηφιδωτό στον νάρθηκα αποκαλύπτει την αλήθεια:

«H Παναγιά είναι δικαιωματικά προστάτιδα της Πόλης των Πόλεων». Από το άρθρο Του Γρηγόρη Καλοκαιρινού
« Στην Κωνσταντινούπολη ο Θρόνος της Παναγίας» 
 15.08.2002 http://www.kathimerini.gr/

« ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ : Πολλές μπόρες πέρασε η Ελλάδα, αδικήθηκε πολύ. Αλλά όμως μπόρες θα΄ναι! Η Ελλάδα δεν θα πάθει τίποτε, γιατί την αγαπάει ο Θεός. Στην Μικρά Ασία έχουμε πολλά άγια λείψανα. Θα πάρουμε την Αγία Σοφία και θ΄ανοίξει και η πύλη. Αυτήν την πύλη δεν την ξέρει κανείς … …να δούμε τι θα γίνει όμως; Οι μιναρέδες τι θα γίνουν μετά; 
Νικόλαος : Θα τους γκρεμίσουμε! 
Θεόδωρος : Θα τα κάνουμε, Γέροντα, καμπαναριά! 
Γέροντας : (χαριτολογώντας) : Όχι, θα γίνουν στύλοι για τους στυλίτες και θα κρέμονται τα κομποσκοίνια μέχρι κάτω! 
“Σκεύος Εκλογής”, Σελ : 219  
ΣΚΕΥΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ / ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΓΛΟΥ … 
Οι προφητείες δόθηκαν για όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ για να τις διαχειριστούν σωστά.
Όλα δείχνουν ότι οι τουρκαλάδες ετοιμάζουν μεγάλη προβοκάτσια στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ λίγο πριν ή λίγο μετά από πιθανή πρόκληση – εμπλοκή με την Ελλάδα. ΣΤΟΧΟΣ τους να απαξιώσουν και να κάμψουν το Εθνικό Φρόνημα μας σε κρίσιμη στιγμή και ταυτόχρονα να αυξήσουν τον φανατισμό στις τάξεις του τουρκικού στρατεύματος εναντίων μας.
Είμαστε μόνοι μόνο με τον ΑΓΙΟ ΘΕΟ

Με Πίστη και Ελπίδα 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail