Το διαδίκτυο θα πρέπει επιτέλους να καταλήξει στον στόχο του

Αναδημοσίευση από: hassapis-peter.blogspot.gr

ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ

Οι υγιείς κοινωνίες βασίζονται σε υγιείς οικονομίες. Οι υγιείς οικονομίες βασίζονται σε υγιή πολιτικά συστήματα. Τα υγιή πολιτικά συστήματα βασίζονται σε υγιείς κοινωνίες.

Οι ασθενείς κοινωνίες προκύπτουν από ασθενείς οικονομίες. Οι ασθενείς οικονομίες προκύπτουν από ασθενή πολιτικά συστήματα. Τα ασθενή πολιτικά συστήματα προκύπτουν από ασθενείς κοινωνίες.

Στον δεύτερο πιο πάνω φαύλο κύκλο που έχουμε πέσει εμείς, θα πρέπει να σπάσουμε κάποιον από τους τρεις βρόγχους του (ασθενή κοινωνία, ασθενή οικονομία, ασθενές πολιτικό σύστημα) για να μπούμε στον πρώτο ενάρετο κύκλο (υγιή κοινωνία, υγιή οικονομία, υγιές πολιτικό σύστημα).

Εδώ ακριβώς διαφέρουμε όλοι μας μεταξύ μας εδώ μέσα στο διαδίκτυο, αλλά και γενικότερα έξω στην πραγματική κοινωνία. Δηλαδή υπάρχει τριπλή διάσταση στο τι προτάσσουμε. Κάποιοι προτάσσουν πρώτα την εξυγίανση της κοινωνίας (π.χ. παιδεία, πολιτισμό, ανάπτυξη ευφυΐας, ανθρώπινες σχέσεις κ.λ.π.). Κάποιοι προτάσσουν την εξυγίανση της οικονομίας (π.χ. ανάπτυξη, έξοδο από την κρίση, έξοδο στις αγορές για νέο δανεισμό, αύξηση του ΑΕΠ κ.λ.π.). Κάποιοι τέλος (μεταξύ αυτών κι εγώ) προτάσσουν την εξυγίανση και εκδημοκρατισμό του πολιτικού συστήματος, που είναι και ο πιο αδύναμος και ευάλωτος βρόγχος του φαύλου κύκλου (π.χ. αλλαγή Συντάγματος από το λαό, αλλαγή πολιτεύματος, συμμετοχή του λαού στον καθορισμό της μοίρας του κ.λ.π.).

Όλοι λοιπόν οι ασχολούμενοι με τα πιο πάνω θέματα εδώ μέσα στο διαδίκτυο, θα πρέπει κάποια στιγμή να ευθυγραμμιστούμε σε έναν από τους πιο πάνω βρόγχους του φαύλου κύκλου και εκεί θα πρέπει ολόκληρο το διαδίκτυο να κτυπήσει αποφασιστικά, συγκεντρώνοντας όλα τα πυρά πάνω του.

Όσο εξακολουθεί το διαδίκτυο να παραμένει διασπασμένο, τόσο πιο εύκολα γίνεται διαχειρίσιμο από το σάπιο σύστημα.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...