Μόδιστρος υψηλού επιπέδου ο Ερντογάν - Τα νέα συνολάκια που λανσάρισε

Freepen.gr - Όλοι οι καταδικασθέντες και οι κρατούμενοι ύποπτοι για εγκλήματα κατά της συνταγματικής τάξης καλούνται πλέον να φορούν ειδικές στολές που προσδιορίζουν την εικαζόμενη παράνομη συμπεριφορά τους, σύμφωνα με νέο κυβερνητικό διάταγμα έκτακτης ανάγκης που εξέδωσε την Κυριακή η τουρκική κυβέρνηση, ανέφερε το Κέντρο της Ελευθερίας της Στοκχόλμης (SCF) σύμφωνα με το turkishminute.com.

Σύμφωνα με το διάταγμα αριθ. 696, τα καφέ κοστούμια θα φορεθούν από κρατούμενους που είναι ύποπτοι ότι "προσπαθούν να καταλύσουν το σύνταγμα με τη χρήση βίας και βίας, ή να υποκαταστήσουν την τάξη" ή να υπονομεύσουν την τουρκική κυβέρνηση με τη χρήση βίας ή να την εμποδίσουν να εκτελέσει το καθήκον της εν μέρει ή εντελώς ».

Τα γκρίζα κοστούμια θα φορεθούν εν τω μεταξύ από κρατούμενους που κατηγορούνται ότι «προσπαθούν να υπονομεύσουν το τουρκικό κοινοβούλιο ή να τους αποτρέψουν από το να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους μερικώς ή εντελώς» ή είναι ύποπτοι για «ένοπλη εξέγερση εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης», «δολοφονία και επίθεση κατά του προέδρου», «εγκλήματα κατά της ασφάλειας του κράτους» και «εγκλήματα κατά της συνταγματικής τάξης».

Οι έγκυοι κρατούμενοι και τα παιδιά θα απαλλάσσονται από τον κανονισμό, ενώ οι κανόνες για τους κρατούμενους γενικά θα αποφασισθούν αργότερα, σύμφωνα με το διάταγμα.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του κύριου αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Bülent Tezcan δήλωσε ότι τα κοστούμια που απαιτούνται για τους υπόπτους θα αποτελέσουν παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας. "Δείχνει προκατάληψη για καταδίκη κατά τη διάρκεια δίκης", είπε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail