Ασαντ: Προδότες και οι Κούρδοι που μάχονται με εντολές των ΗΠΑ - Στα χέρια των Γάλλων τρέχει συριακό αίμα

Freepen.gr - Ο Σύριος πρόεδρος Bashar al-Assad δήλωσε ότι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας θα τελειώσει μόνο όταν εξαλειφθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης στη Συρία, επιβεβαιώνοντας ότι έχουν σημειωθεί σημαντικά βήματα στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας εξαλείφοντας τις κύριες εστίες της Daesh (ISIS).

Σε δήλωση προς τους δημοσιογράφους τη Δευτέρα μετά από συνάντηση με Ρώσους αξιωματούχους και οικονομική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον ρωσό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκοσίν επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

- Απαντώντας σε μια ερώτηση σχετικά με τις ενέργειες των Κούρδων στην ανατολική περιοχή και τη συνεργασία τους με τους Αμερικανούς, ο Πρόεδρος al-Assad είπε ότι δεν είναι σωστό να πούμε ότι μια συριακή ομάδα - είτε εθνική είτε θρησκευτική - έχει ένα ομοιόμορφο χαρακτηριστικό, δεν έχουν νόημα δεδομένου ότι όλες οι ομάδες είναι διαφορετικές και οι διάφορες ομάδες στη Συρία έχουν το καλό και το κακό, οπότε μιλάμε για τους "Κούρδους" είναι ασαφές καθώς υπάρχουν διάφορες ομάδες στην ανατολική περιοχή που συνεργάζονται με ξένες πλευρές, συγκεκριμένα με τους Αμερικανούς.

"Αυτό δεν το λέω εγώ. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι εργάζονται υπό την κάλυψη των αμερικανικών αεροπλάνων και σε συντονισμό μαζί τους. Προωθούσαν και δημοσίευσαν φωτογραφίες και βίντεο σχετικά με αυτό το ζήτημα. Όλοι όσοι εργάζονται υπό την ηγεσία οποιασδήποτε ξένης χώρας στη χώρα τους και εναντίον του στρατού και του λαού τους είναι απλά προδότες ανεξάρτητα από τα ονόματά τους και αυτή είναι η εκτίμησή μας για τις ομάδες που δουλεύουν για τους Αμερικανούς στη Συρία".

- Όσον αφορά τη Γαλλία, ο πρόεδρος al-Assad δήλωσε: "Από την αρχή, η Γαλλία υπήρξε η αιχμή του δόρατος της υποστήριξης της τρομοκρατίας στη Συρία. Τα χέρια της Γαλλίας καλύπτονται από συριακό αίμα και δεν έχει κανένα δικαίωμα να αξιολογήσει οποιαδήποτε διάσκεψη ειρήνης. Εκείνοι που υποστηρίζουν την τρομοκρατία δεν έχουν το δικαίωμα να μιλούν για την ειρήνη, πόσο μάλλον το δικαίωμα να παρέμβουν στις συριακές υποθέσεις. Όλες οι δηλώσεις [σ.σ. ο Μακρόν είχε δηλώσει ότι ο Ασαντ θα λογοδοτήσει στο συριακό λαό] δεν σημαίνουν τίποτα σε εμάς και δεν έχουν αξία. "

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail