Και αν βρέθηκαν ελληνικά όπλα στη Ράκκα, οι ΗΠΑ λέτε να μην το ήξεραν (ήθελαν);

Alexas_Fotos - pixabay
Στρατής Μαζίδης

Το Σαββατοκύριακο δημοσιεύθηκε από το ΒΗΜΑ ρεπορτάζ που αναφέρεται σε ενδείξεις εντοπισμού ελληνικών όπλων στη Ράκκα. Αν αυτό επαληθευτεί με κάποιο τρόπο, τότε το μόνο πρόβλημα της χώρας οφείλει, και πρέπει να είναι, συνειδησιακό, ως προς το ότι πουλούσε όπλα σε χώρες οι οποίες βρίσκονται πίσω από τρομοκράτες.

Ως προς τη Δύση, δε νομίζω ότι πρέπει να κοροϊδευόμαστε. Φυσικά για την ελληνική κοινή γνώμη που ασχολείται περισσότερο με τα πρωινάδικα παρά με τον παγκόσμιο πόλεμο που διεξάγεται στη Μέση Ανατολή, όλα αυτά δείχνουν πρωτόγνωρα.

Με τι νομίζει κανείς ότι πολεμούσε το Ισλαμικό Κράτος; Με σφεντόνες; Υπερσύγχρονα όπλα. Ο συριακός στρατός ανακαλύπτει (και δημοσιεύει) τη μία μετά την άλλη τις τεράστιες αποθήκες σύγχρονων όπλων του ISIS σε Ντέιρ Εζόρ και Αλ Μαγιαντίν. Όχι απλά παλιές βόμβες από την Ελλάδα αλλά υπερσύγχρονα drones και όχι μόνο.

Αυτά έχουν δημοσιευθεί στην παρούσα σελίδα κατά το παρελθόν, όπως έχουν δημοσιευθεί και τα εξής:

- ο "κατά λάθος" βομβαρδισμός του συριακού στρατού το Σεπτέμβριο του 2016 με τους 100 νεκρούς από το Συνασπισμό των ΗΠΑ στο όρος Θαρντέχ στα περίχωρα του αεροδρομίου του Ντέιρ Εζόρ, που οδήγησε στην τότε απώλειά του.

- οι καταγγελίες των Ιρακινών ήδη από το 2014 πως ο τότε νεοσύστατος Συνασπισμός βομβάρδιζε αμμόλοφους και όχι το ISIS

- δήλωση πιλότου των ΗΠΑ ότι δε λαμβάνουν εντολή για στοχευμένα χτυπήματα κατά των τρομοκρατών ενώ είναι γνωστές οι θέσεις τους

- οι καταγγελίες της Μόσχας ότι οι ΗΠΑ δε δίνουν συντεταγμένες

- η διαμαρτυρία των Ρώσων ότι παρεμποδίστηκαν μαχητικά της να εξουδετερώσουν τους διαφεύγοντες τρομοκράτες από την Αλ Μπουκαμάλ

- το ντιλ Κούρδων - ISIS, ως μαριονέτες των ΗΠΑ και οι δύο για την παράδοση της Ράκκα αλλά και της επαρχίας του Ντέιρ Εζόρ ανατολικά του Ευφράτη με άνδρες τοπικών φυλών απλά να αλλάζουν σημαία, κατεβάζοντας του ISIS κι ανεβάζοντας των SDF.

Εμείς λοιπόν μπορεί να μη γνωρίζαμε (δεν είμαι και σίγουρος βλέποντας το σύνολο της στάσης της χώρας μας στο συριακό όλα αυτά τα χρόνια), αλλά οι ΗΠΑ ήξεραν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail