Όνειδος για τη Γερμανία - Δύο μήνες τώρα δεν έχει ούτε ένα υποβρύχιο σε επιχειρησιακή κατάσταση

Freepen.gr - Η Γερμανία είναι ουσιαστικά χωρίς ολόκληρο τον υποβρύχιο στόλο της και η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει για τους επόμενους μήνες. Επί του παρόντος όλα τα υποβρύχια είναι είτε για συντήρηση είτε χρειάζονται οπωσδήποτε επισκευές, αναφέρει το Russia Today.

Το γερμανικό ναυτικό ανέφερε παλαιότερα ότι τα υποβρύχια του τύπου 212A, εξοπλισμένα με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, τους επιτρέπουν να περιηγούνται βυθισμένα για πάνω από δύο εβδομάδες προσφέροντάς τους έτσι ένα πλεονέκτημα έναντι των περισσότερων υποβρυχίων ντίζελ που μπορούν να παραμείνουν βυθισμένα για μερικές μόνο ημέρες. Κάθε τέτοιο σκάφος κόστισε το γερμανικό προϋπολογισμό περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ (469,9 εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία ραδιοφωνικής μετάδοσης ARD. 

Ωστόσο, οι Γερμανοί αξιωματικοί παραδέχτηκαν πρόσφατα ότι όλα τα έξι πολύτιμα σκάφη τους είναι εκτός δράσης.

Το Βερολίνο έχασε το τελευταίο, όπως είχαμε δημοσιεύσει στη Freepen.gr, από τα υποβρύχια του τον Οκτώβριο, όταν το σκάφος Type 212A που ονομάστηκε U-35 υπέστη σοβαρές ζημιές στο πηδάλιο του μετά το χτύπημα σε ένα βράχο κατά τη διάρκεια ενός ελιγμού κατάδυσης στα ανοιχτά της νορβηγικής ακτής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail