Περί της ονομασίας των Σκοπίων

Αναδημοσίευση από: hassapis-peter.blogspot.gr

ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ

Ολόκληρο το ελληνικό πολιτικό σύστημα έχει υιοθετήσει την άποψη ότι η ονομασία των Σκοπίων θα πρέπει να φέρει το όνομα «Μακεδονία» με γεωγραφικό προσδιορισμό. Π.χ. «Άνω Μακεδονία» κ.λ.π.

Προσωπικά πιστεύω πως αυτή η άποψη είναι λάθος πέρα για πέρα.

Το καλύτερο θα ήταν, αυτό το κρατίδιο να μην φέρει καθόλου το όνομα «Μακεδονία» στην ονομασία του και πρέπει να δοθεί σθεναρή διπλωματική μάχη γι’ αυτό.

Αν όμως αυτό δεν μπορεί πλέον να καταστεί εφικτό, τότε καλύτερα είναι το όνομα να έχει χρονική απόσταση και όχι γεωγραφική εγγύτητα. Τι εννοώ.

Είναι δηλαδή προτιμότερο να ονομαστεί «Νέα Μακεδονία» και όχι «Άνω Μακεδονία».

Όπου υπάρχει «Άνω» και «Κάτω» ή «Ανατολικό» και «Δυτικό» κ.λ.π., τότε αυτές οι δύο περιοχές βρίσκονται μονίμως σε διαμάχη μεταξύ τους, και τείνουν προς την ένωση αλλά με επιβολή του ενός επί του άλλου.

Όπου όμως υπήρξαν νέα κράτη με τον προσδιορισμό «Νέο ή Νέα» μπροστά στο όνομα, ουδέποτε δημιουργήθηκε θέμα.

Στην εσχάτη λοιπόν των περιπτώσεων, θα μπορούσαν τα Σκόπια να ονομαστούν «Νέα Μακεδονία» και η ελληνική Μακεδονία να μετονομαστεί σε «Αρχαία Μακεδονία», πράγμα που θα σημάνει αφενός τεράστια χρονική απόσταση, αφετέρου ιστορική δικαίωση και μεγάλα κέρδη από τον τουρισμό.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...