Ελβετικός κολοσσός προειδοποιεί: τα σχεδιαστικά ελαττώματα θα σκάσουν τη φούσκα του Bitcoin

© REUTERS/ Dado Ruvic/Illustration
Freepen.gr - Κατά τη γνώμη μου, τα bitcoins δεν είναι χρήματα", δήλωσε ο Axel Weber, πρόεδρος του ελβετικού χρηματοοικονομικού κολοσσού UBS, σε συνέντευξή του στο ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων "NZZ am Sonntag" την Κυριακή σημειώνει το Sputnik.

Ο αξιωματούχος κάλεσε τους ρυθμιστές να ενεργήσουν, καθώς η κρυπτογράφηση είναι μόνο μια φούσκα με "σχεδιαστικά ελαττώματα" που αναπόφευκτα θα σκάσουν.

Ενώ μιλούσε για τις ατέλειές του, ο Weber σχολίασε ότι το Bitcoin δεν εκπλήρωσε καμία από τις τρεις βασικές λειτουργίες που έχουν τα χρήματα.

Πρώτα απ 'όλα, το Bitcoin δεν είναι καθολικά αποδεκτό, καθιστώντας έτσι την κρυπτογράφηση έναν αναποτελεσματικό τρόπο πληρωμής.

Επιπλέον, το Bitcoin δεν είναι ένα καλό μέτρο αξίας, καθώς οι τιμές δεν είναι γραμμένες σε αυτό, ενώ η ασταθής του αξία καθιστά τον Bitcoin κακό τρόπο για να αποθηκεύσει τα χρήματά του.

Σύμφωνα με τον Weber, χωρίς ρυθμιστή που ελέγχει την προσφορά, η αξία του Bitcoin καθορίζεται μόνο από τη ζήτηση, οδηγώντας σε "τεράστιες διακυμάνσεις των τιμών και στις δύο κατευθύνσεις".

Η δήλωση έρχεται αφού το Bitcoin έσπασε ένα όριο 20.000 δολαρίων νωρίτερα σήμερα πριν από την έναρξη της συναλλαγής συμβολαίων συμβολαίων Bitcoin στο Chicago Mercantile Exchange (CME).

Από τις αρχές του 2017, η τιμή του Bitcoin έχει αυξηθεί στα ύψη, από $ 997 την 1η Ιανουαρίου σε σχεδόν $ 20.000 μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πιστεύεται ότι αυξάνουν περαιτέρω την αξία του και οδηγούν σε ευρύτερη αποδοχή της κρυπτογραφίας στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Saxo Bank της Δανίας δημοσίευσε μια έκθεση με τίτλο "Εξωφρενικές προβλέψεις" προβλέποντας τη φαινομενική ανάπτυξη του Bitcoin στην αξία περίπου 60.000 δολαρίων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail