Ο Τούρκος ήρωας των Ιμίων, Ali Turksen επιδιώκει να ρίξει τον Erdogan

Ali Turksen (left) poses with a machine gun (SozcuTV)
Freepen.gr - Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να χρεωθούν την έναρξη σχεδόν ενός πολέμου, αλλά ο συνταγματάρχης Ali Turksen θα μπορούσε να είναι ένας από αυτούς τους λίγους, σημειώνει το middleeasteye.net.

Το 1996, ηγήθηκε της ομάδας των Τούρκων κομάντος που αποβιβάστηκαν στα Ιμια και ύψωσαν την τουρκική σημαία. Ο Turksen έτυχε με το τέλος της κρίσης, υποδοχής ήρωα στη χώρα του.

Αυτές τις μέρες, όμως, ο συνταξιούχος Turksen θεωρεί ότι η κύρια απειλή για τη χώρα του δεν προέρχεται από την Ελλάδα, αλλά από την κυβέρνησή του. Αφού πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο στρατό και αποφεύγοντας την πολιτική, ο Turksen αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στην πολιτική με το κόμμα Iyi, το οποίο ιδρύθηκε τον περασμένο μήνα από την αντιφρονούντα εθνικίστρια πολιτικό Meral Aksener.

"Δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι θα μπω στο κοινοβούλιο ή στο τουρκικό σύστημα, αλλά μετά τις τελευταίες εκλογές σκέφτηκα ότι πρέπει να κάνω κάτι για τη χώρα μου", δήλωσε στην Middle East Eye, μιλώντας από το σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη.

"Η Meral Aksener μία μέρα μου πρόσφερε να ενωθώ με το πάρτυ της και είπα," Εντάξει, αποφάσισα ήδη να γίνω μέλος του κόμματός σας".

Θα πρέπει να σημειωθεί ο Turksen είχε διωχθεί και φυλακιστεί για το σκάνδαλο της Εργκένεκον. Είχε καταδικαστεί σε 16 χρόνια φυλάκισης, εξέτισε 3 1/2 κι αποφυλακίστηκε το 2014.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail