Αυτοί που δε θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Στην Αίγυπτο σημειώθηκε νέα επίθεση εναντίον κοπτικής εκκλησίας από ισλαμικό όχλο. Η αιτία ήταν πως ακούστηκαν φήμες ότι οι Κόπτες έβαλαν καμπάνα στην εκκλησία του Αγίου Θεοδώρου στην περιοχή της Atfih Giza καθώς τους είχε επιτραπεί να χτίσουν εκκλησία αλλα χωρίς σταυρό ήη καμπάνα. 

Οι Kόπτες άκουσαν τις φήμες ότι επίκειται επίθεση και ενημέρωσαν τις αρχές ασφαλείας οι οποίες έστειλαν 3 άνδρες που εξαφανίστηκαν πριν την επίθεση. Ο όχλος κατέστρεψε τα πάντα μέσα στην εκκλησία και έδειραν αρκετούς Κόπτες. Ένα από τα θύματα της επίθεσης βρίσκεται σε κώμμα.

Οι δε Αρχές όταν έφτασαν, συνέλαβαν και δράστες και θύματα θέλοντας να επιβάλλουν την συμφιλίωση.

Ο συμπατριώτης μας Γιάννης-Βασίλης Γιαιλαλί εξακολουθεί να είναι έγκλειστος στις τουρκικές φυλακές επειδή τόλμησε να παλαίψει για τα δικαιώματα των μειονότητων στην Τουρκία.

Δίπλα μας στους πολυσύχναστους δρόμους κάτω από τις λαμπερές βιτρίνες των καταστασημάτων κοιμούνται συνάνθρωποί μας κάποτε είχαν σπίτι. Τώρα σπίτι τους έγινε ο δρόμος. Ποτέ δεν ήταν τόσοι πολλοί όσο στα χρόνια της μνημονιακής κρίσης. 

Από την Αίγυπτο ως το παγκάκι στην γειτονιά μας υπάρχουν αυτοί που δε θα γιορτάσουν Χριστούγεννα. Ας τους σκεφτούμε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail