Η 81χρονη αεροσυνοδός που κλέβει την παράσταση στην American Airlines και ο δικός της Γολγοθάς

Freepen.gr - Η πτήση 2160 της American Airlines από τη Βοστώνη μόλις έφτασε στην Ουάσινγκτον, D.C., και η Μπέτ Νας, 81 ετών, βοηθά τους επιβάτες να αποβιβαστούν σημειώνει ο Sébastien Blank για το AFP.

Την αγκαλιάζουν, βγάζουν φωτογραφίες και εκφράζουν τις ευχαριστίες τους.

Αυτό συμβαίνει πάντα.

Μετά από έξι δεκαετίες που διασχίζει τον ουρανό ως αεροσυνοδός, η Nash εξακολουθεί να έχει άψογο ύφος, απίστευτη ενέργεια και σταθερό χαμόγελο.

Έχει χάσει μόνο ένα πράγμα: την ανωνυμία της.

Ο Kendra Taylor, ένας επιβάτης, σχολιάζει μετά από μια selfie με τη Nash τον Οκτώβριο, την οποία ήλπιζε να συναντήσει:

"Όταν την είδα, ήμουν σαν! Ω! Την είδα  στην τηλεόραση μόλις την περασμένη εβδομάδα!"


Με ένα σκοτεινό κοστούμι που τονίζει ένα έγχρωμο μαντήλι, με τα μαλλιά της μαζεμένα, η Nash προσφέρεται για διασημότητα και δέχεται με τα συγχαρητήρια.

Είναι το αδιαμφισβήτητο αστέρι του αεριωθούμενου Airbus, αντί του κυβερνήτη, Mike Margiotta, ο οποίος βγαίνει από το θάλαμο διακυβέρνησης:

"Πολύ επαγγελματικό", λέει ο οικοδεσπότης του αεροσκάφους

"Έίναι αυτής της παλιάς σχολής στο να κάνει τη δουλειά της"

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι πιλότοι πρέπει να συνταξιοδοτηθούν στα 65, αλλά δεν υπάρχει τέτοιος περιορισμός στους αεροσυνοδούς, από τους οποίους η Bette Nash είναι ίσως η μεγαλύτερη στον κόσμο.

Η Nash ξυπνάει στις 02:10 κάθε ημέρα, έχει δύο ξυπνητήρια και αν τυχόν χαλάσουν, θα σηκωθεί από μόνη.

Στο σπίτι της στη Βιρτζίνια, που συνορεύει με την Ουάσινγκτον, προετοιμάζει φαγητό για το μοναχογιό της, ο οποίος είναι ανάπηρος, και την περιμένει κάθε ημέρα να επιστρέψει.
 
 

Πριν από δέκα χρόνια, για την 50ή επέτειό της στη δουλειά, το αεροπλάνο της Νας έτυχε υποδοχής στην άσφαλτο με ψεκασμούς νερού από πυροσβεστικά - μια τιμή που συνήθως προορίζεται για βετεράνους πιλότους ή το βάπτισμα ενός νέου αεροπλάνου.  

Ποιος θα φανταζόταν ότι η  Νας θα ήταν ακόμα εκεί;  

"Δεν πρόκειται να δουλέψω μέχρι να γίνω 90 ετών", λέει, πριν προσθέσει στο θέμα της συνταξιοδότησης: "Δεν θέλω να το σκεφτώ!"
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail