Εξοπλιστικό-μαμούθ $ 46 δις από την Ιαπωνία απέναντι σε Κίνα και Βόρεια Κορέα

Freepen.gr - Στις 22 Δεκεμβρίου, η ιαπωνική κυβέρνηση ενέκρινε ρεκόρ προσχεδίου αμυντικού προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2018, συνολικού ύψους 5,19 τρισεκατομμυρίων γιεν (46 δισεκατομμυρίων δολαρίων) εν μέσω της αυξανόμενης απειλής της Βόρειας Κορέας και της Κίνας αναφέρει το defence-blog.com.

Η ιαπωνική κυβέρνηση δέσμευσε επίσης περίπου 96,4 δισ. Γιέν για την απόκτηση αντιτορπιλικών. Η κυβέρνηση σκοπεύει να κατασκευάσει δύο αντιτορπιλικά ενός νέου τύπου, που θα μπορούν να συμμετάσχουν σε διαφορετικές αποστολές με μειωμένο όγκο.

Σύμφωνα με τον νέο προϋπολογισμό για την άμυνα, η Ιαπωνία σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα νέο πλοίο (3.900 τόνων) το οποίο θα διαθέτει βελτιωμένες ικανότητες πολλαπλών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου του ναρκοπολέμου που έχει μέχρι στιγμής σχεδιαστεί από τους ναυπηγούς, προκειμένου να επεκτείνει την ισχύ του στόλου σε 54 πλοία.

Τα σχέδια για την κατασκευή του νέου τύπου αντιτορπιλικού είναι μέρος μιας λύσης της κυβέρνησης που επιδιώκει να εντείνει τις άμυνες για τα απομακρυσμένα νησιά εν μέσω της αυξανόμενης θαλάσσιας επιδείνωσης της Κίνας και της απειλής της Βόρειας Κορέας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail