Τα 400 ευρώ που μοιράζει η Εφη δε φτάνουν ούτε για ένα Σαββατοκύριακο μαζί της στην Αράχωβα

Του Στρατή Μαζίδη

Το υπουργείο Εργασίας χορηγεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 400 ευρώ, σε κάθε εγγεγραμμένο στον ΟΑΕΔ, μη επιδοτούμενο άνεργο, ηλικίας 18 έως 24 ετών.  Προϋπόθεση για τη λήψη της ενίσχυσης είναι ο άνεργος να ήταν εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ την 31η Οκτωβρίου 2017 και να εξακολουθεί να διατηρεί την ιδιότητα του ανέργου έως σήμερα.

Φαντάζομαι ότι αυτό το τελευταίο δε θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, άλλωστε οι 18-24 επειδή συνήθως ήταν και πρωτόμπαρκοι στη δουλειά, πάντα δυσκολεύονταν να βρουν.

Από δίπλα στην όμορφη σικάτη υπουργό μας και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που αχ-τσιουτσιούγλησε στο twitter: 

Η απόδοση του κοινωνικού μερίσματος δεν είναι πράξη ευαισθησίας αλλά κοιν. δικαιοσύνης. Οι νέοι μας είναι πιο ευάλωτοι στις πιέσεις της οικονομικής κρίσης αλλά είναι κι η ελπίδα μας για το μέλλον. Το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης σε εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ μαζί με τα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων που εξήγγειλε σήμερα η Υπουργός Εργασίας είναι η πρόθεση μας να φέρουμε στο προσκήνιο την ελπίδα, να επενδύσουμε σε αυτήν. Ο δυναμισμός των νέων μας θα αλλάξει τη χώρα. Τους εύχομαι καλές γιορτές.

Καλά Χριστούγεννα βέβαια δεν τους εύχεται. Πού να τολμήσει να το πει. 

Δηλαδή με 400 ευρώ όχι το μήνα (που δε φτάνουν ούτε για ζήτω) αλλά εφάπαξ φέρνει η κυβέρνηση της μιζέριας στο προσκήνιο την ελπίδα και επενδύει σε αυτή. Επενδύει δηλαδή 80 τάλαρα, όσο κάνουν οι φραπέδες που θα πιουν οι νεολαίοι στις καφετέριες.

Η κ. Αχτσιόγλου (είμαστε και συμπατριώτες, που να μην ήμασταν) μοιράζει δύο διακοσάρικα.  Τι να πρωτοκαλύψεις με τα χρήματα αυτά;

Φτωχοποίηση των πάντων και αρπαγή δια της υπερφορολόγησης για να μοιράσουμε σε όποιον κάτσει κανένα χαρτονόμισμα πασπαλισμένο με μεγάλα λόγια στα οποία είμαστε κιμπάρηδες.

Το πιο λυπηρό όμως δεν είναι η πρόκληση των κυβερνώντων. Αλλά η αντίδραση του κόσμου. Τα περισσότερα σχόλια στο λογαριασμό της σε κοινωνικό δίκτυο ήταν του στιλ "γιατί 18-24 και όχι 25", "εμείς που είμαστε 50 γιατί να μην πάρουμε" κ.ο.κ. Κατανοώ βέβαια ότι η ανάγκη μπορεί να είναι τέτοια που να οδηγεί σε αυτά τα σχόλια, αλλά με 400 ευρώ αδέρφια δε θα σωθείτε. Αν όμως αλλάξετε προσέγγιση στα πράγματα, τότε ναι, υπάρχει μια ελπίδα να σωθούμε όλοι μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail