Τα τελευταία 24ωρα συμπλέκονται Συριακός Στρατός και Κούρδοι ανατολικά του Ευφράτη

Στρατής Μαζίδης

Τα τελευταία 24ωρα σημειώνονται εχθροπραξίες ανατολικά του Ευφράτη ποταμού, στην πόλη Khasham η οποία είχε απελευθερωθεί από το συριακό στρατό λίγο μετά το σπάσιμο της πολιορκίας του Deir Ezzor.

Το παράδοξο είναι πως οι Κούρδοι των SDF διαμαρτύρονται για συνεργασία μεταξύ του στρατού και πυρήνων του ISIS λέγοντας πως δέχθηκαν ταυτόχρονη επίθεση καθώς είχαμε συνηθίσει με πρωτοβουλίες των ΗΠΑ στην περιοχή οι τρομοκράτες του ISIS να αυτομολούν στις SDF και ξαφνικά να υψώνεται η σημαία των τελευταίων δίχως πιστολιά σε θέσεις των τρομοκρατών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει παρέμβει καμία από τις δύο ξένες αεροπορίες, της Ρωσίας και του συνασπισμού των ΗΠΑ.

Δίχως να μπορούμε να προδικάσουμε τίποτε για μια πιθανή αποστασιοποίηση των ΗΠΑ από τους Κούρδους τώρα που τους έκαναν τη δουλειά να βγάλουν εκτός το άλλο πιόνι τους, την ISIS, ενδέχεται η αποτυχία των SDF να φτάσουν πρώτες στην al Bukamal να αποβεί καθοριστική.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail