Όχι άλλο κάρβουνο με τη σφαίρα που βρέθηκε το 2014 στη Ράκα και γιατί δε μας...ειδοποίησε το itrace

Του Στρατή Μαζίδη

Προκαλεί μελαγχολία το πολιτικό προσωπικό της χώρας όταν καταπιάνεται με τα μεγάλα θέματα. Οι μεν ερασιτέχνες, οι δε τρεις λαλούν και δυο χορεύουν.

Ξαφνικά μας προέκυψε ότι σφαίρες ελληνικής παραγωγής βρέθηκαν το 2014 στη Ράκα της Συρίας, η οποία από το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς αποτέλεσε το προπύργιο του ISIS.

Στην τελευταία ενημέρωσή της η κ. Σπυράκη εκ μέρους της ΝΔ αναφέρει μεταξύ άλλων: 

Για εμάς το θέμα αυτό δεν έχει κλείσει. Για εμάς το θέμα αυτό δεν πρόκειται να κλείσει έως ότου διαλευκανθεί ως το τέλος.

Σήμερα, σας διανείμουμε αυτή την απόδειξη. Eίναι ένα δημόσιο έγγραφο, στο οποίο αναφέρεται ότι ο κ. Παπαδόπουλος καταγράφηκε από το σύστημα επιτήρησης πιθανού λαθρεμπορίου όπλων της Ε.Ε. και μάλιστα καταγράφηκε η περιοχή της Αξιούπολης του Κιλκίς ως η περιοχή από την οποία προέρχονται τα όπλα.

Είναι σφαίρες, οι οποίες περιλαμβάνονται επίσης ως φωτογραφίες στο report που θα σας δίνουμε». 

Το σύστημα επιτήρησης της Ε.Ε. είναι ένα συγκεκριμένο σύστημα το οποίο καταγράφει. Από εκεί και πέρα εφόσον κάποιος ενδιαφερθεί, εφόσον κάποια Κυβέρνηση ενδιαφερθεί για το μητρώο συγκεκριμένης εταιρίας ή προσώπου, τότε αυτόματα αυτό φαίνεται και αυτόματα ενημερώνεται.

Η κ. Σπυράκη εγκαλεί τη σημερινή κυβέρνηση ότι δεν έψαξε τα του κ. Παπαδόπουλου αφήνοντας υπονοούμενα δίχως στοιχεία. Μια φορά πάντως η σφαίρα εντοπίζεται και καταγράφεται επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης.

Το ζητούμενο είναι πότε πουλήθηκε η παρτίδα και σε ποιον; Για να βρούμε την άκρη του νήματος στους σπόνσορες των εξτρεμιστών του ισλάμ στη Συρία, μιας κι οι τρομοκράτες δεν ψωνίζουν οι ίδιοι, μόνο παραλαμβάνουν.

Συνεπώς δεν είναι σωστό να προσεγγίζουμε τα ζητήματα αυτά με επιφανειακό τρόπο.

Τέθηκε επίσης το ερώτημα γιατί το itrace δεν ενημέρωσε την Ελλάδα. Καταρχήν δε γνωρίζουμε αν αυτός είναι ο ρόλος του. Ακόμη όμως κι είναι, δεν το έκανε διότι πολύ απλά χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. η οποία ανήκει στη Δύση και στο δόγμα "Assad must go". Για αυτό. Οι σφαίρες προορίζονταν για να σκοτώσουν Σύριους. Αν προορίζονταν για να σκοτώσουν τρομοκράτες θα το είχαμε μάθει από τότε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail