Κάντο όπως η Κύπρος – Οι Κινέζοι πληρώνουν 15.000 ευρώ το τετραγωνικό για να αγοράσουν γη…με στόχο την υπηκοότητα

Αναδημοσίευση από: bankingnews.gr

Στην Κύπρο το μοντέλο προσέλκυσης ξένων επενδυτών μέσω της αγοράς γης με αντάλλαγμα υπηκοότητα δουλεύει πολύ επιτυχώς.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 η Κύπρος με στόχο να στηρίξει τις εισροές ξένων κεφαλαίων στην χώρα αποφάσισε να δώσει ισχυρά κίνητρα σε ξένους επενδυτές κυρίως Κινέζους ώστε να αποκτήσουν γη…και μαζί κυπριακή ιθαγένεια - υπηκοότητα…και ευρωπαϊκή.
Συγκεκριμένα η Κύπρος παραχωρεί την κυπριακή υπηκοότητα κατ΄ εξαίρεση σε μη κύπριους επενδυτές και επιχειρηματίες.
Μεταξύ των επιλογών που δίνει η Κύπρος είναι επενδύσεις τουλάχιστον 2 εκατ ευρώ για αγορά, ανέγερση ακινήτων ή για εμπορικές ή οικιστικές δράσεις.
Με το μέτρο αυτό έχουν εμφανιστεί πάνω από 5 χιλιάδες Κινέζοι που ενδιαφέρονται να επενδύσουν 2 εκατ ευρώ για να αγοράσουν γη.
Π.χ. για ένα ακίνητο 133 τετραγωνικών οι κινέζοι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν έως 15.000 ευρώ ή συνολικά 2 εκατ για να αποκτήσουν ακίνητη περιουσία στην Κύπρο και μαζί και κυπριακή υπηκοότητα.
Μεταξύ των άλλων η Κύπρος δίνει την δυνατότητα πέραν από την αγορά ακίνητης περιουσίας τουλάχιστον 2 εκατ ευρώ οι επενδυτές να αγοράζουν ειδικά κρατικά ομόλογα μέχρι 500 χιλιάδες ευρώ του κυπριακού κράτους.
Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα και οι γονείς του επενδυτή να αγοράζουν ακίνητη περιουσία με ελάχιστο ποσό 1 εκατ πλέον του ΦΠΑ.
Με τον τρόπο με τον οποίο προσελκύει ξένους επενδυτές η Κύπρος και η αγορά ακινήτων έχει αναβαθμιστεί και συνεχίζονται οι ξένες επενδύσεις στην χώρα.
Η στρατηγική αυτή της Κύπρου θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα.
Αντί να έχουμε λαθρομετανάστες η Ελλάδα θα μπορούσε να δίνει κίνητρα στους βασικούς ξένους επενδυτές όπως Κινέζους και Ρώσους να αγοράσουν γη και ακίνητη περιουσία και ταυτόχρονα να αποκτήσουν την ελληνική υπηκοότητα.
Στην Κύπρο το μοντέλο προσέλκυσης ξένων επενδυτών μέσω της αγοράς γης με αντάλλαγμα υπηκοότητα δουλεύει πολύ επιτυχώς.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...