Γιγαντιαίο κοίτασμα πετρελαίου ανακαλύφθηκε στην Κίνα - Κοντά στο 1.240.000.000 τόνους το απόθεμα

© Jasοn Lee / Reuters
Freepen.gr - Ένα νέο πλουσιότατο κοίτασμα πετρελαίου που περιέχει πάνω από ένα δισεκατομμύριο τόνους αργού βρέθηκε στην Κίνα, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Η ανακάλυψη έγινε από την κινεζική National Petroleum Corp (CNPC) στη λεκάνη του Juggar στην περιοχή του Xinjiang.

«Σχεδόν 1,24 δισεκατομμύρια τόνοι αργού έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής με περίπου 520 εκατομμύρια τόνους αποδεδειγμένων αποθεμάτων», δήλωσαν στους δημοσιογράφους αξιωματούχοι της θυγατρικής της εταιρείας PetroChina.

Η εταιρεία τόνισε ότι η ανακάλυψη ήρθε μετά από δέκα χρόνια γεωλογικής εξερεύνησης στην περιοχή.

Κινεζικές εταιρείες πετρελαίου, όπως η PetroChina και η China National Offshore Oil Corporation, έχουν αυξήσει τις προσπάθειες εξερεύνησης καθώς η εγχώρια παραγωγή από τα υπάρχοντα πεδία εξόρυξης πετρελαίου συνεχίζουν να μειώνονται, σύμφωνα με το Reuters. Οι υπάλληλοι της PetroChina ανέφεραν ότι η εταιρεία αύξησε την παραγωγική της στα πετρέλαια του Xinjiang κατά 1,38 εκατομμύρια τόνους φέτος ή περίπου 27.000 βαρέλια ημερησίως.

Επί του παρόντος, η Κίνα έχει το δέκατο τρίτο μεγαλύτερο όγκο αποδεδειγμένων αποθεμάτων πετρελαίου με 25.620 εκατομμύρια βαρέλια εμπορικά ανακτήσιμου αργού.

Ο μεγαλύτερος πετρελαϊκός τομέας της Κίνας, το Daqing κατέχει, σύμφωνα με πληροφορίες, 5,7 δισεκατομμύρια τόνους αργού και ένα τρισεκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Ταυτόχρονα, η Κίνα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κάτοχος αποθεμάτων πρώτων υλών έκτακτης ανάγκης. Επί του παρόντος εκμεταλλεύεται τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου για την ενίσχυση του αποθέματος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail