Ο Turk stream για τον Ερντογάν κατεβάζει μόνο μπελάδες και για την Ευρώπη μόνο Σιβηρικό ψύχος

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Οι ΗΠΑ στέλνουν τελεσίγραφο στην Τουρκία
«μακριά από τον Turk stream θα υποστείτε κυρώσεις»
Μόλις ανακοινώθηκε η επικείμενη επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Ελλάδα για εκβάθυνση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων όπως διατείνονται κάποιοι, αμέσως επισημάναμε δια επανειλημμένης αρθρογραφίας μας ότι η επίσκεψη αυτή έχει ΕΙΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ σε σχέση με την διέλευση του Turk stream από την Δυτ. Θράκη – Μακεδονία.
Και αναρωτηθήκαμε : θα το επιτρέψουν οι ΗΠΑ.
Μέσα σε 20 μέρες ήρθε η απάντηση από την Αμερική.
Αμερικανός Αξιωματούχος: Οι ΗΠΑ είναι εναντίον του ‘Turkstream’

« Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθενται στο αγωγό φυσικού αερίου από τη Ρωσία που διαμέσου του Εύξεινου Πόντου κατευθύνεται στην Τουρκία και από εκεί επεκτείνεται στις γειτονικές χώρες της Τουρκίας, δήλωσε την Τετάρτη ο αναπληρωτής γραμματέας του Γραφείου Ενεργειακών Πόρων του Κράτους, Τζον Μακάρικ.
Το έργο των 1.100 χιλιομέτρων του ‘Turkstream’ προορίζεται να μεταφέρει 63 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, μέσω τεσσάρων παράλληλων γραμμών.
Υπολογίζεται ότι τα 47 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου θα φθάνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Τα υπόλοιπα 16 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου θα διατεθούν για οικιακή χρήση της Τουρκίας.
Η Ρωσία αποστέλλει σήμερα φυσικό αέριο στην Τουρκία μέσω του ‘Blue Stream’ και των διαβαλκανικών αγωγών.» Νοέμβριος 29, 2017. 22:03 (Στοιχεία από dailysabah.com)
The Hellenic Information Team

Ο κ. Ερντογάν θα βρεθεί σε λίγα 24 ωρα στην Αθήνα ιδιαίτερα φορτισμένος την στιγμή που διεξάγεται δίνη στις ΗΠΑ που αφορά αυτόν και το οικογενειακό του περιβάλλον για το θέμα της παραβίασης του Ιρανικού εμπάργκο.
« Ερντογάν σε πανικό από τις “ρουκέτες” Ζαράμπ από τις ΗΠΑ!»
« Ο Ζαράμπ άρχισε να πυροβολεί! Έδωσε το πρώτο όνομα Τούρκου υπουργού που « τα πήρε»
 Π. Καρβουνόπουλος 30/11/2017 http://www.militaire.gr/

Στο Αιγαίο μέχρι να έρθει …αν έρθει ; o κ. Ερντογάν θα γίνεται ως συνήθως το κάτσε – έλα να δεις.
Η νεοθωμανική ελίτ έχει μεγάλο άλγος διότι πέραν από αυτό που διαφημίζουν για ενεργειακή επάρκεια και S-400  υπάρχει η άλλη πλευρά της αλήθειας πέραν της δραματικής υποτίμησης της τουρκικής λίρας.
Και η αλήθεια είναι ότι οι Ρώσοι θα φτάσουν το αγωγό αυτόν μέχρι σε ένα σημείο περιμένοντας αν θα επιτρέψει η ΕΕ την διέλευση του από Ευρωπαϊκές χώρες.
«Ο αγωγός Turk Stream έφτασε ήδη στην  τουρκική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής των δύο υπεράκτιων γραμμών στα ρωσικά ύδατα, σύμφωνα με την εταιρεία που διαχειρίζεται το έργο και την Gazprom … 
Ωστόσο, η Ρωσία δεν θα προχωρήσει περαιτέρω στην  κατασκευή του Turk Stream, μέχρι η ΕΕ να αποφασίσει τι θα πράξει» , δήλωσε  ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.» https://www.pentapostagma.gr/   8 Νοεμβρίου 2017 

Όμως αντί για την ΕΕ αποφασίζουν οι ΗΠΑ για το ενεργειακό μέλλον της Ευρώπης και της στέλνουν ΣΗΜΕΡΑ τελεσίγραφο « μακριά από την Τουρκία».

«μακριά από τον Turk stream θα υποστείτε κυρώσεις»
«ότι νέο ενεργειακό project έρχεται πέραν του Turk stream από την Ρωσία θα υφίσταται κυρώσεις»
«Ο ίδιος Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο dailysabah.com ότι «δεν βλέπει τη δυνατότητα ο σχεδιαζόμενος από τη Ρωσία αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream II  στη Γερμανία να κατασκευασθεί ποτέ.

Ο αναπληρωτής γραμματέας του Γραφείου Ενεργειακών Πόρων του Κράτους, Τζον Μακάρικ δήλωσε ότι εάν γίνει συμφωνία μεταξύ της  Gazprom με ευρωπαίους προμηθευτές, θα πρέπει να εξετασθούν τα «περιγράμματα της συμφωνίας, πριν αποφασισθεί εάν οι ευρωπαϊκές εταιρείες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τις κυρώσεις από τις ΗΠΑ.

Ο αγωγός  Nord Stream είναι ένα πολιτικό σχέδιο της ρωσικής κυβέρνησης που αποσκοπεί στην εκτροπή των υφιστάμενων ροών μέσω της Ουκρανίας στην Ευρώπη και θα στερούσε την Ουκρανία από τις πληρωμές διαμετακόμισης.»
(Στοιχεία από dailysabah.com)
The Hellenic Information Team

Ο Turk stream για τον Ερντογάν κατεβάζει μόνο μπελάδες και για την Ευρώπη μόνο Σιβηρικό ψύχος

Βάλθηκαν όλοι να ερεθίσουν τον Σουλτάνο και την πολύφερνη νύφη των ενεργειακών να την πληρώσει η απογυμνωμένη από τα μνημόνια και αξιολογήσεις Ελλάδα.
Φυσικά και αυτό είναι μέσα στα ΒΡΩΜΕΡΑ σχέδια που προαποφασίστηκαν πριν χρόνια για την ευρύτερη περιοχή μας.
Ένα αόρατο χέρι δένει όλα τα γεγονότα και συμπληρώνεται το γεωπολιτικό ψηφιδωτό πριν την ανάφλεξη και την διάλυση μιας γειτονικής μας χώρας.
Το προφητευόμενον φυγεί αδύνατον.

Με Πίστη και Ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail