Κορυφαίες εξελίξεις - Τα Sukhoi θα βομβαρδίσουν στο Σινά; Πράσινο φως από Σίσι να προσγειώνονται σε όλες τις βάσεις της Αιγύπτου

Freepen.gr - Η Μόσχα δημοσίευσε το σχέδιο συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και Αιγύπτου που επιτρέπει στα ρωσικά μαχητικά να χρησιμοποιούν αιγυπτιακές αεροπορικές βάσεις.

Αυτή η τελευταία συμφωνία με την κυβέρνηση στο Κάιρο δίνει το "ok" στα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη να πετάξουν σε οποιαδήποτε αεροπορική βάση εντός της αιγυπτιακής επικράτειας.

Η συμφωνία έρχεται μόλις 24 ώρες αφού ο Ρώσος υπουργός Αμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Κάιρο για να συναντηθεί με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Abdel-Fattah Al-Sisi και τον υπουργό Άμυνας.

Προφανώς ο Αμπντέλ Σίσι βλέποντας την παρουσία του ISIS στη Λιβύη και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Σίνα μαζί με διάφορα σενάρια περί νέας αποσταθεροποίησης της Αιγύπτου της ώρα της ΑΟΖ και των μεγάλων κοιτασμάτων στη Μεσόγειο, φέρνει εκ των προτέρων τη ρωσική αεροπορία στη χώρα του. 

Άλλωστε ο Σόιγκου μίλησε για στρατιωτική και τεχνική συνεργασία των δύο χωρών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail