Η Μόσχα παρέδωσε τα πρώτα Su-35 στο Σουδάν και βλέπει στρατιωτική βάση στην περιοχή

Freepen.gr - Το Σουδάν γίνεται η πρώτη αραβική χώρα που αγοράζει ρωσικά κατασκευασμένα αεριωθούμενα αεροσκάφη Su-35 4ης++ γενεάς αναφέρει το defenseworld.net.

Η πρώτη παρτίδα των αεριωθούμενων αεροσκαφών παραδόθηκε τη Δευτέρα, λίγο πριν την πρώτη επίσκεψη του προέδρου Omar Ahmed al-Bashir στη Μόσχα αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, ο ακριβής αριθμός των αεροσκαφών που θα παραδοθούν δεν έχει γίνει επίσημος.

Τα μαχητικά θα χρησιμοποιηθούν για να "συμβάλουν στην παγίωση των άμυνων του Σουδάν και να το προστατεύσουν από οποιαδήποτε απειλή", δήλωσε ο Σουδανός αναπληρωτής διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας, Σαλαχούντν Αμπντούλ Χάλιτ Σάιντ, στο Sputnik News. 

Η συμφωνία ανακοινώθηκε τον Μάρτιο.

Η επίσκεψη του προέδρου al-Bashir στη Μόσχα αναμένεται να αποφέρει συμφωνίες σε τομείς εξόρυξης, πετρελαίου και προηγμένης ασφάλειας

Το Sukhoi-35 είναι ένα μαχητικό αεροσκάφος γενιάς 4 ++ με ελεγχόμενες μηχανές ώθησης. Το αεροσκάφος χρησιμοποιεί τεχνολογία πέμπτης γενιάς που εξασφαλίζει την υπεροχή έναντι των ξένων κατασκευαστών μαχητών παρόμοιας κλάσης.

Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Αμυνας και Ασφάλειας, Φραντς Κλίντσεβιτς δηλώσει στο ria.ru ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να δημιουργήσει στρατιωτική βάση στο Σουδάν, αν υπάρξει επίσημη πρόταση από τη χώρα και πως δε βλέπει το λόγο ο Βλάντιμιρ Πούτιν να αρνηθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο που θα φέρει τη Ρωσική Πολεμική Μηχανή στην Ερυθρά Θάλασσα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail