Το φαινόμενο μια νεκρή χώρα να αποθεώνει έναν serial killer που λαμβάνει άδεια

Skitterphoto - pixabay
Του Στρατή Μαζίδη

Ούτε ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα περίμενε αυτή τη θριαμβευτική υποδοχή εξερχόμενος των φυλακών για να απολαύσει τη διήμερη άδειά του. Πλήθος δημοσιογράφων, χαμογελαστών τρίτων (!) και ο γιος του τρίτου τη τάξει πολιτικού άρχοντα της χώρας.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας με ασπρισμένα αραιά μαλλιά, τζιν, πουλοβεράκι και γυαλιά να κρέμονται περισσότερο θύμιζε συνταξιούχο ή κάποιον μάστορα που ήρθε να τσεκάρει τη ζημιά. Δεν είναι όμως. Πρόκειται για ένα σειριακό δολοφόνο, ο οποίος ζούσε άνετα με τους παχυλούς μισθούς που του έδινε η 17Ν μέσα από επαναστατικές ληστείες τραπεζών. Και εδώ ακριβώς πάνε περίπατο τα περί επανάστασης, καθώς ένας αληθινός επαναστάτης δε ζει από ληστείες. Ωστόσο σε σχέση με το κορόιδο τον Ακη, αυτός κράτησε την περιουσία του.

Έντεκα δολοφονίες έχει διαπράξει. Σειριακοί δολοφόνοι δεν είναι μόνο εκείνοι που βασανίζουν τα θύματα, τα βιάζουν, τα τρώνε ή τα πετσοκόβουν λίγο λίγο, είναι και αυτοί που ντύνουν τις πράξεις του με τον...ένοπλο αγώνα.

Ο Κουφοντίνας λοιπόν, που ένα μεγάλο μέρος της επερχόμενης κοινής γνώμης, δεν έζησε στην επικαιρότητα τις πράξεις του, πρωταγωνιστεί στις κάμερες και σε όσους δεν τον γνωρίζουν μπορεί να φαντάζει συμπαθής. Άλλωστε αν δεν τον ξέρεις, δε σου δημιουργεί άσχημη εικόνα.

Μια χώρα επί δύο ολόκληρα 24ωρα κινείται στην σκιά του Κουφοντίνα. Τι έκανε, τι δεν έκανε, που έφαγε, πότε μπήκε, πότε βγήκε κτλ. Το καλύτερο που μπορούσε να κάνει ήταν απλά να αδιαφορήσει για να δείξει στον εκτελεστή που τα έβαζε με ανυπεράσπιστους ότι έχει πεθάνει για την κοινωνία. Τον έκανε όμως πρωταγωνιστή.

Το φαινόμενο μια νεκρή χώρα να αποθεώνει έναν serial killer που λαμβάνει άδεια, εξηγεί πολλά για την κατάντια μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail